Széll Lőrincz: ”Școala trebuie să devină un mediu care să încurajeze activitatea de voluntariat”

Home Educație Széll Lőrincz: ”Școala trebuie să devină un mediu care să încurajeze activitatea de voluntariat”
Széll Lőrincz: ”Școala trebuie să devină un mediu care să încurajeze activitatea de voluntariat”

Copiii noștri trebuie să ia contact cât mai devreme cu voluntariatul ca activitate prin care te pui în slujba altora fără a aștepta recompense bănești, consideră Széll Lőrincz, liderul listei UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaților.

”Vin dintr-o comunitate, comunitatea maghiară din județul Hunedoara, în care voluntariatul este o normalitate, nu o excepție, și pot să spun că acest tip de activitate are o contribuție semnificativă în crearea și consolidarea legăturilor dintre membrii comunității noastre, în crearea solidarității noastre”, a afirmat Széll Lőrincz, care, la rândul său, încă din adolescență, a activat în organizații non-guvernamentale de tineret.

Candidatul UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaților vrea să lucreze la conceperea soluțiilor legislative care să încurajeze un contact cât mai timpuriu al copiilor cu actul altruist al voluntariatului. ”Cred că școala trebuie să devină un mediu important care să încurajeze voluntariatul. Copiii ar trebui, încă din clasele primare, să fie implicați în acțiuni de voluntariat. Activitățile de voluntariat pentru micuți pot fi concepute într-un mod amuzant, dar cu mare valoare educativă. Sunt convins de faptul că un contact cât mai timpuriu cu activitatea de voluntariat va contribui la formarea unor generații de tineri, viitori adulți, mai empatici, mai plini de compasiune, dar și mai creativi și inovatori. Este știut faptul că voluntariatul contribuie enorm la dezvoltarea personală a individului”, a spus Széll Lőrincz.

În context, candidatul UDMR a dat ca exemplu programul dedicat elevilor maghiari intitulat ”Protectorii patrimoniului – Adoptă un monument”. ”UDMR a gândit un program care se adresează elevilor, care pe bază de voluntariat, se implică în îngrijirea, revitalizarea și promovarea unor monumente din comunitatea noastră. Aceste acțiuni de voluntariat au contribuit la dobândirea de cunoștințe, dar și experiențe extraordinare pentru elevii care s-au implicat, ei au aflat despre istoria locurilor în care trăiesc, au învățat ce înseamnă munca în echipă, au simțit efectul nemaipomenit de benefic la nivel psihic al actului de a dărui”, a subliniat Széll Lőrincz.

În opinia candidatului UDMR Hunedoara, tinerii se pot implica în acțiuni de voluntariat care pot varia de la ajutorarea celor mai puțin favorizați de soartă, până la acțiuni de protecție a mediului sau la activități educaționale.

Széll Lőrincz a mai amintit faptul că voluntariatul în rândul elevilor reprezintă o activitate absolut normală în cele mai multe state membre ale UE, precizând că Uniunea sprijină voluntariatul în rândul tinerilor făcând referire la instrumentul strategic Corpul European de Solidaritate.

Széll Lőrincz conduce lista de candidați ai UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaților, iar Kutasi Csaba pe cea pentru Senat. UDMR se prezintă cu liste complete de candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Comandat de UDMR Organizația județeană Hunedoara – CUI mandatar 13200002 – Executat de Exclusiv Media Group SRL