Sfârșit de săptămână de vis în stațiunea Straja

Home Stiri la zi Sfârșit de săptămână de vis în stațiunea Straja
Sfârșit de săptămână de vis în stațiunea Straja
Stațiunea Straja din Valea Jiului, prima stațiune montană din România în care a fost dat startul noului sezon de schi din această iarnă, a fost destinație preferată de români pentru acest sfârșit de săptămână.
Informațiile privind calitatea zăpezii de pe pârtiile de schi, punerea în funcțiune a tuturor instalațiilor de transport pe cablu care deservesc pârtiile deja funcționale, pornirea instalațiilor de nocturnă, dar și ospitalitatea gazdelor au fost punctele esențiale care i-au determinat pe turiști, cea mai mare parte din zona de vest și sud-vest a țării, dar și din diverse alte regiuni ale țării, precum și pe mulți dintre localnicii din Valea Jiului să aleagă această destinație pentru acest sfârșit de săptămână.
Primarul municipiului Lupeni, localitatea pe raza căreia se află stațiunea turistică Straja, Lucian Resmeriță spune că vineri și sâmbătă, Straja a avut parte de un număr record de turiști, peste 5000 de oameni din întreaga țară fiind prezenți în stațiune. ”Am avut un week-end de vis în Straja, cu vreme bună, cu cele mai multe pârtii funcționale și cu toate instalațiile de transport pe cablu pornite, inclusiv telegondola. În aceste condiții, peste 5000 de turiști din toată țară au ales să petreacă momente de vis în Stațiunea Straja, care a devenit o perlă a stațiunilor montane din România”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.
Prezent la rândul său în stațiune, primarul Lucian Resmeriță spune că, în ciuda numărului mare de turiști, în Straja sunt respectate distanțarea și normele sanitare impuse de stat, atât pe pârtii, cât și la locurile de îmbarcare în instalațiile de transport pe cablu, dar și în spațiile de cazare și de alimentație publică. ”Le mulțumesc turiștilor pentru că înțeleg că trebuie cu toții să ne bucurăm de zăpadă, de soare, de munte, de distracție dar, în același timp, trebuie să respectăm o seamă de reguli menite să ne garanteze sănătatea tuturor. Mulțumesc și Poliției Naționale, Poliției Locale, Echipei Salvamont, Jandarmeriei Montane, ISU, aparatului tehnic al Primăriei Municipiului Lupeni, precum și tuturor celor care s-au implicat pentru buna gestionare a situației din stațiune, în acest week-end, situație care nu a fost una simplă având în vedere că în municipiul Lupeni au venit peste 1000 de autoturisme. În același timp, vreau să trag un semnal de alarmă si pe această cale, pentru acei cabanieri care nu înțeleg că regulile trebuie respectate și le încalcă cu bună știință generând astfel haos în stațiune. Vom lua măsurile cele mai dure împotriva celor care nu respectă regulile impuse. În rest, vă doresc tuturor un weekend de vis și vă așteptăm să reveniți în Straja de cât mai multe ori”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.