Lucrare de urgență pentru remedierea avariei în alimentarea cu apă a cartierului Micro 3B din Vulcan

Home Economie Lucrare de urgență pentru remedierea avariei în alimentarea cu apă a cartierului Micro 3B din Vulcan
Lucrare de urgență pentru remedierea avariei în alimentarea cu apă a cartierului Micro 3B din Vulcan
Cu toate că în situația excepțională impusă de Codul portocaliu de ploi și Codul Roșu de inundații de la începutul anului 2021 (5 ianuarie), alimentarea cu apă potabilă a putut fi asigurată în toată Valea Jiului fără probleme majore pentru o perioadă de timp, în ciuda opririi mai multor stații de tratare, prin utilizarea apei din rezervoarele de înmagazinare, apariția în ultimele zile a unor noi efecte nefericite ale intemperiilor a necesitat și luarea temporară a unor măsuri nedorite.
Astfel, ca urmare a alunecărilor de teren din data de 5 ianuarie 2020 a fost distrusă o porțiune de aproximativ 60 de metri din conducta de aducțiune din zona Morișoara, care deservește necesarul de apă potabilă al sistemului de alimentare din cartierul Micro 3 B al municipiului Vulcan. Conducerea operatorului de apă din Valea Jiului apreciază că, în aceste condiții, în perioada imediat următoare se impune înlocuirea unui perimetru de aproximativ 60 metri de conductă de alimentare cu apă potabilă. ”Echipele Apa Serv lucrează la flux continuu în această perioadă pentru remedierea situației, chiar dacă condițiile meteorologice sunt vitrege și nu permit avansarea unui termen exact pentru finalizarea lucrării. Asigurăm consumatorii că prin realizarea în regim de urgență a acestei lucrări se urmărește readucerea sistemului de alimentare cu apă potabilă din Cartierul Micro 3 B din Vulcan la parametri optimi de funcționare”, a declarat Cristian Ionică, directorul general al ASVJ.
În același timp, Apa Serv Valea Jiului a luat măsuri pentru asigurarea necesarului de apă și evitarea discontinuității în serviciul de alimentare cu apă pentru consumatorii din zona afectată. Reprezentanții companiei fac precizarea că deocamdată în zona Cartierului Micro 3B din municipiul Vulcan se poate asigura alimentarea cu apă potabilă doar în regim de AVARIE, cu presiune scăzută. Între timp, Apa Serv va asigura necesarul de apă printr-o cișmea montată în zona blocului nr. 8 de pe strada Mihai Eminescu, care poate fi utilizată gratuit de locuitorii din zonă.
Relații suplimentare privind situația create și stadiul lucrărilor de remediere a conductei avariate pot fi obținute la Dispecerat, tel. 0254/543.144 și 0254/541861. Apa Serv Valea Jiului S.A Petroşani îşi cere scuze pentru disconfortul creat şi vă multumeşte pentru înțelegere.