”Nu-i ușor să fii bărbat !” – Premieră cu casa închisă la Teatrul de Artă din Deva

Home Cultură ”Nu-i ușor să fii bărbat !” – Premieră cu casa închisă la Teatrul de Artă din Deva
”Nu-i ușor să fii bărbat !” – Premieră cu casa închisă la Teatrul de Artă din Deva

Primul spectacol în premieră al anului 2022 la Teatrul de Artă din Deva se va desfășura vineri, 11 februarie 2022 cu ”casa închisă”, după ce toate biletele disponibile s-au epuizat cu mai bine de o săptămână înainte.

Noul spectacol din repertoriul Teatrului de Artă din Deva se intitulează ”Nu-i ușor să fii bărbat!” și este o comedie civică după textul scris de Aldo Lo Castro, regia aparținându-i lui Mihai Panaitescu. În distribuție vor evolua actorii: Aurelian Gheorghe, Eugen Pădureanu (sau Sergiu Cornelius), Ioana Cojocărescu, Diana Rotaru, Roxana Olșanschi, Andreea Pascu (sau Mădălina Iagăr) și Silviu Dobre, iar scenogrtafia este asigurată de Nicoleta Onofrei.

Regizorul artistic Mihai Panaitescu spune că piesa „Nu-i ușor să fii bărbat!” este o tragi-comedie contemporană. ”Patru femei total diferite sunt convocate urgent, printr-o telegramă, la întâlnirea cu bărbatul iubit, Marco Anselmi. Însă ceea ce ar fi trebuit să fie o revedere romantică se transformă într-o farsă cu accente dramatice, devenind o glumă tragică, dar cu valente comice. Două soţii, o logodnică şi o iubită cu perspective serioase la căsătorie descoperă că cel pe care îl credeau fidel le era, de fapt, „fidel” tuturor patru în acelaşi timp, fără ca ele să aibă habar una de cealaltă. Tumultoasa Clelia( logodnica pătimaşă), Stefania, (prima soţie), Amanda (proaspăt măritată de o săptămână în Mexic) şi tânăra si cea mai prostuță- Marisa, se transformă din rivale în aliate, fiind gata să-l facă „să moară de atâta dragoste” pe Marco. În vila pe care fiecare dintre ele o credea acasă, au surpriza să fie întâmpinate doar de mucalitul si de multe ori depășitul de situație majordom Carlo, care, în lipsa stăpânului său cu viaţă secretă cel puțin „cvadruplă”, este obligat să preia oficiile de gazdă şi să facă faţă asalturilor furibunde ale acestor femei trădate.
Autorul Aldo Lo Castro, reușește cu succes să realizeze o comedie cinică…în care prea multă iubire ucide. Îmbinarea comicului de limbaj cu cel de situație, la care se adaugă farmecul actorilor, reprezintă premiza unei producții de succes pentru teatrul nostru”, explică regizorul Mihai Panaitescu.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 14 ani.

Următoarea reprezentație a spectacolului ”Nu-i ușor să fii bărbat!” pe scena Teatrului de Artă din Deva va avea loc în data de 4 martie 2022, de la ora 19,00. Rezervări se pot face la numerele de telefon: 0787287113 sau 0787259420, precum și la Agenția Teatrului.