Prima duminică din luna iunie ar putea deveni Ziua Națională a Sportului

Home Politică Prima duminică din luna iunie ar putea deveni Ziua Națională a Sportului
Prima duminică din luna iunie ar putea deveni Ziua Națională a Sportului

Prima zi de duminică din luna iunie ar putea deveni, începând chiar cu acest an, Ziua Națională a Sportului. În acest scop, deputatul hunedorean Natalia Intotero a depus la Parlament un proiect le lege care prevede instituirea Zilei Naționale a Sportului în România.

Potrivit acesteia, motivația necesității adoptării unei astfel de legi este dată de faptul că, în bazele statistice ale raportului Eurostat privind starea sportului la nivel european, românii sunt pe ultima poziție în Uniunea Europeană la practicarea sporturilor și a exercițiilor fizice. Totodată, numărul medaliilor olimpice câștigate de România a început să scadă drastic în ultimele două decenii, ultima mare performanță a delegației olimpice românești fiind la Jocurile Olimpice (JO) de Vară de la Sidney, în anul 2000, cu 26 de medalii câștigate.

”Pe măsură ce trec anii, țara îi pierde pe unii dintre cei mai mari sportivi români din toate timpurile, oameni de care sunt legate cele mai mari realizări sportive ale României. Îl amintim aici pe regretatul campion Ivan Patzaichin, care s-a stins din viață recent, o legendă a canotajului mondial care a inspirat sute de mii de români de-a lungul deceniilor. Ziua Sportului Românesc propune astfel cinstirea acelor români care au dus țara pe cele mai înalte culmi sportive și au reprezentat cu onoare și mândrie tricolorul. Propunem ca Ziua Sportului Românesc să se organizeze anual, în prima duminică din luna iunie, sub coordonarea națională a Ministerului Sportului, prin Direcțiile Județene pentru Sport, în parteneriat cu autoritățile locale și mediul privat. Obiectivele Zilei Sportului Românesc sunt promovarea sportului de masă, a sportului de performanță, a sportului pentru persoanele cu dizabilități, beneficiile unui stil de viață activ și sănătos, realizările internaționale ale României pe plan sportiv și sportivii care au avut un aport semnificativ în acestea. Sperăm, prin acest proiect, să dăm un nou impuls mișcării sportive din România”, a declarat deputatul PSD Natalia Intotero.