Spații verzi, covoare florale, arbori și arbuști îmbogățesc imaginea stațiunii turistice Uricani

Home Administrație Spații verzi, covoare florale, arbori și arbuști îmbogățesc imaginea stațiunii turistice Uricani
Spații verzi, covoare florale, arbori și arbuști îmbogățesc imaginea stațiunii turistice Uricani

Dincolo de investițiile publice cu valoare mare care se derulează în prezent pe raza orașului Uricani, în atenția administrației locale conduse de primarul Dănuț Buhăescu se află, în această perioadă, derularea unor activități edilitar-gospodărești care au drept obiectiv înfrumusețarea orașului. Primarul orașului Uricani spune că acest tip de activități, care presupun acțiuni de curățenie a străzilor, a trotuarelor, a parcurilor și zonelor verzi, plantarea de flori, de arbori și arbuști ornamentali și reparații la mobilierul stradal, sunt o activitate care se desfășoară în mod constant în această localitate, însă an de an, cu precădere primăvara, înaintea sărbătorilor de Paște, ele se intensifică.

Fără îndoială, cetățenii din orașul Uricani au constatat la rândul lor, în ultimele săptămâni, intensificarea acestor activități prin care edilii acționează din dorința de a înfrumuseța imaginea localității, mai ales de când aceasta a primit și titlul de oraș-stațiune de interes local.

”Suntem preocupați de tot ceea ce înseamnă înfrumusețarea orașului nostru și la Uricani am acordat întotdeauna o atenție cuvenită activităților specifice în acest domeniu. Covoarele florale pe care le plantăm în fiecare primăvară s-au bucurat întotdeauna de aprecierea cetățenilor, dar și a celor care tranzitează orașul nostru către zonele turistice montane din Oslea și Retezat. Și pentru acest an, am achiziționat flori, iar o parte dintre acestea deja au fost și mai urmează să fie sădite în zonele deja cunoscute din oraș. În plus, în această primăvară, am derulat și un program de plantare de arbori și arbuști, iar peste 250 de brazi, tuia, ienupări, dar și copaci ornamentali au fost deja plantați în zonele disponibile de pe Bulevardul Muncii, de la podul de jos până la intersecția cu Aleea Progresului și o parte din Aleea Brazilor. Acest program, pe care-l derulăm cu fonduri de la bugetul local este unul multianual și, pe măsură ce se vor finaliza lucrările la modernizarea rețelelor de apă și canalizare, vom interveni și pe celelalte străzi ale orașului Uricani”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Acesta a mai precizat că în atenția administrației locale sunt și alte proiecte de acest fel, care vizează regenerarea spațiilor publice urbane, proiecte pentru care Primăria Uricani speră să obțină noi fonduri europene prin programele de acest fel care vor fi disponibile. Primarul Dănuț Buhăescu este convins că, deși poate în prezent mai sunt voci care se îndoiesc de necesitatea unor astfel de lucrări și investiții, timpul va demonstra că ele sunt nu doar necesare, ci obligatorii în contextul noului statut al orașului, acela de stațiune turistică.