Expoziție în tandem Adrian și Petru Zmed, la galeria de artă din Lupeni

Home Cultură Expoziție în tandem Adrian și Petru Zmed, la galeria de artă din Lupeni
Expoziție în tandem Adrian și Petru Zmed, la galeria de artă din Lupeni

Galeria de Artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni găzduieşte, în luna septembrie, expoziţia unei familii de artiști recunoacute în plan local și nu numai. Peste 50 de lucrări care aparțin artiştilor plastici Adrian Zmed – fiul şi Petru Zmed – tatăl, sutn expuse pe simezele galeriei de artă din municipiul Lupeni.

Fiecare cu stilul său de execuţie dar şi cu perspective tematice diferite, lucrările celor doi artiști din Valea Jiului îmbracă forme de grafică şi pictură, având ca temă peisajul, abstractul și florile.

”Din postura de expozant, e dificil să faci o cronică plastică exactă şi imparţială. Lăsăm acestă parte la latitudinea privitorilor. Noi suntem mulţumiţi că avem posibilitatea de a expune lucrările noastre pe simezele Galeriei de Artă din Lupeni care există aici prin grija Primăriei  Municipiului Lupeni şi a unor oameni de bine, care sunt oamenii de cultură din Asociaţia Culturală ”Iosif Tellmann”, cei care dau viaţă acestui loc de cultură. Împreună cu fiul meu, vă invităm, pe această cale, să treceţi pragul Galeriei din cartierul Bărbăteni, să ne vedeți lucrările și să vă exprimați părerile asupra acestora”, spune artistul Petru Zmed, membru al Asociaţiei Culturale ”Iosif Tellmann”.

Expoziția lui Adrian și Petru Zmed poate fi vizitată în perioada 1-23 septembrie 2022. Intrarea este liberă.

Text&foto: ANTONETA DUBAN