Noul an școlar debutează la Lupeni sub semnul investițiilor masive în infrastructura din Educație

Home Educație Noul an școlar debutează la Lupeni sub semnul investițiilor masive în infrastructura din Educație
Noul an școlar debutează la Lupeni sub semnul investițiilor masive în infrastructura din Educație

Cu o serie de investiții publice realizate, îndeosebi din bani europene, aflate în diferite stadii de implementare, unele finalizate, altele în execuție și altele contractate, noul an școlar debutează în municipiul Lupeni sub cele mai bune auspicii. Dorința declarată a primarului municipiului Lupeni, a cărui profesie de bază este cea de dascăl, este aceea ca în toate grădinițele, școlile și liceele din municipiul Lupeni, elevii să găsească cele mai bune condiții de desfășurare a activităților didactice, care să le asigure pregătirea necesară corespunzătoare și drumul spre succesul în profesia aleasă și în viață.

Chiar dacă unele programe de modernizare a sistemului educațional sunt încă în plin proces de implementare, noul an școlar va debuta la toate unitățile de învățământ din Lupeni în condiții bune. Aceasta este concluzia întâlnirii convocate, la începutul acestei săptămâni, de primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, întâlnire la care au participat toți directorii instituțiilor de învățământ din localitate. ”Mi-am dorit ca, împruenă cu directorii instituțiilor de învățămțânt din Lupeni să analizăm modul în care grădinițele, școlile și liceele din municipiul Lupeni sunt pregătite pentru începerea noului an școlar care, anul acesta, debutează pe 5 septembrie. Concluzia acestei întâlniri a fost aceea că la fiecare din unitățile de învățământ din municipiul Lupeni avem totul pregătit în mod corespunzător, astfel încât noul an școlar să înceapă sub cele mai bune auspicii. Le mulțumesc directorilor din rețeaua de învățământ a municipiului Lupeni, cadrelor didactice și auxiliare, pentru modul responsabil în care au pregătit unitățile școlare pentru reîntâlnirea cu elevii. Tuturor, le doresc de pe acum un an școlar cu succes, și-i asigur de faptul că, administrația publică locală și, eu personal,  suntem mereu aproape de elevi, de profesori și de părinți. De asemeni, vreau să dau asigurări că vom continua investițiile în unitățile școlare din municipiul Lupeni, pentru că ne dorim să avem condiții pentru un învățămând de calitate pentru copiii noștri”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Tot cu prilejul acestei întâlniri a fost stabilit și programul primei zile de școlară, o zi dedicată în principal festivităților de ddeschidere a noului an școlar. Astfel, Programul festivităților prilșejuite de deschiderea anului școlar 2022-2023, în unitățile de învățământ din municipiul Lupeni este următorul:

  • Grădinița „Lumea Copiilor”, Aleea Narciselor (BCR) – ora 8.00;
  • Școala Gimnazială Nr.1 – ora 8.30;
  • Școala Gimnazială Nr. 3 – ora 9.00;
  • Liceul Teoretic „MIRCEA ELIADE” – ora 9.30;
  • Grădinița „Lumea Copiilor”, str. Viitorului – ora 9.45;
  • Grădinița „Lumea Copiilor”, str. Bărbăteni – ora 10.00;
  • Școala Gimnazială Nr. 2 – ora 10.30;
  • Grădinița Școala Gimnazială Nr.1, str. Parângului – ora 10.30;
  • Grădinița „Lumea Copiilor”, Aleea Liliacului ( Piață) – ora 11.00;
  • Liceul Tehnologic – ora 11.00.

Ca de fiecare dată, primarul municipiului Lupeni și-a propus să facă un adevărat maraton pentru a fi prezent la deschiderea noului an școlar la fiecare unitate de învățământ, în dorința sa de a fi alături de elevi, de părinți și profesori la acest moment important din viața întregii comunități.