Debut cu dreptul în noul an școlar din orașul Petrila

Home Educație Debut cu dreptul în noul an școlar din orașul Petrila
Debut cu dreptul în noul an școlar din orașul Petrila

Cu gândul la performanțele anului precedent, elevii din orașul Petrila au revenit, de astăzi, în băncile unităților de învățământ din această localitate a Văii Jiului, cu bucurie și cu speranța că anul școlar 2022-2023 le va aduce noi performanțe care să confirme prestigiul sectorului educațional petrilean.

Pentru a-i încuraja pe elevi și profesori, dar și pentru a-i asigura de faptul că atât administrația publică locală, dar și Guvernul României sunt alături de toți cei implicați în activitatea educativă a tinerei generații, la festivitățile începutului de an școlar au fost prezenți atât primarul orașului Petrila, Vasile Jurca și viceprimarul Marius Heljiu, cât și subprefectul județului Hunedoara, petrileanul Gheorghe Bogdan Urdea. Aceștia au transmis mesajul lor de încurajare în noul an școlar și de susținere în activitatea educațională din partea administrației locale.

”Începutul fiecărui an şcolar reprezintă o bucurie şi o provocare pentru fiecare dintre noi în ceea ce privește cunoașterea şi disciplina, încrederea şi speranţa. Ne dorim ca și în acest an școlar parteneriatul școală-familie-comunitate locală să funcționeze pentru a vă sprijini în lungul drum al formării. Cadrele didactice își cunosc misiunea, aceea de a vă îndruma spre calea cunoașterii. Părinții au misiunea de a colabora cu școala prin supravegherea frecvenței copiilor la orele de curs și prin monitorizarea comportamentului acestora în afara școlii. Noi, autoritățile locale, conștienți fiind că investiția în educație este garanția unui viitor performant, ne vom implica și în continuare, fără rezerve, în sectorul educațional. Dragi elevi, să aveţi încredere deplină în puterile voastre şi să fiţi convinşi că veți reuși în toate provocările pe care școala vi le va scoate în cale. Esenţial pentru reuşita voastră, dar şi în viaţă, este faptul că numai învăţând se poate obține împlinirea personală şi succesul”, a transmis, cu acest prilej, primarul Vasile Jurca.

La rândul său, viceprimarul Marius Heljiu, a cărui profesie de bază este aceea de dascăl, și-a exprimat convingerea că din parteneriatul pentru educație al elevilor și profesorilor, are de câștigat întreaga comunitate petrileană. ”Fiecare generaţie de elevi înseamnă o nouă acumulare de emoţii și de împliniri trăite alături de ei. Suntem convinși că pe parcursul următorilor ani, deopotrivă dascăli și părinți, veți fi mereu alături de copii, că îi veți sprijini și îi veți încuraja pe drumul lor spre dezvoltarea profesională, socială şi intelectuală. În încheiere, dorim să vă transmitem, dragi elevi, mult succes în noul an școlar, iar domnilor profesori le dorim să găsească permanent calea spre inimile generațiilor următoare de elevi şi să le deschidă poarta cunoaşterii pentru a păşi încrezători pe drumul vieții”, a spus Marius Heljiu.

Dincolo de cuvintele frumoase, cei doi reprezentanți de frunte ai administrației petrilene s-au asigurat, încă de la finalul lunii august, că toate unitățile de învățământ din orașul Petrila sunt pregătite corespunzător pentru începerea noului an școlar. Cele câteva mici probleme semnalate care au fost rezolvate în cel mai scurt timp, iar toate școlile de pe raza orașului Petrila sunt bine îngrijite și pregătite pentru începerea noului an școlar. În plus, primarul Vasile Jurca a dat asigurări că toate școlile din orașul Petrila au asigurată căldura și utilitățile, la cele din zona urbană aceasta fiind produsă în regie proprie, cu centralele pe gaz, iar la școala și grădinița din Cimpa încălzirea se face cu combustibil solid, stocul fiind asigurat de administrația locală.

Subprefectul județului Hunedoara, Gheorghe Bogdan Urdea a ținut să participe anul acesta la deschiderea anului școlar în localitatea sa de domiciliu, dorind să exprime și în acest fel susținerea totală pe care o acordă elevilor și profesorilor, părinților și administrației locale, din partea Instituției Prefectului județului Hunedoara. ”Mă bucur sa ma aflu astazi alaturi de dumneavoastră, cu prilejul deschiderii noului an scolar. Eu vă urez tuturor un an şcolar frumos, cu rezultate cât mai bune de care să ne bucurăm cu toţii. Tuturor elevilor le doresc, în noul an, mult succes, sănătate şi spor la învăţătură”, a spus subprefectul Gheorghe Urdea.

Încurajați și de frumoasele cuvinte ale lidelilor comunității petrilene, elevii din Petrila promit să țină sus stindardul activităților educaționale și în anul școlar 2022-2023. Mult succes !