Oameni buni ai Văii Jiului scriu o nouă ”Poveste de iarnă” cu generozitate și implicare socială

Home Cultură Oameni buni ai Văii Jiului scriu o nouă ”Poveste de iarnă” cu generozitate și implicare socială
Oameni buni ai Văii Jiului scriu o nouă ”Poveste de iarnă” cu generozitate și implicare socială

Inițiativa unor organizații active, prezente în viața comunităților din Valea Jiului, cum sunt OSMTH – Asociația CMC32 Petroșani, Universiatea din Petroșani, Asociația Mistria Petroșani sau Lions Club Petroșani Via Regis și Aztek Caffe se materializează, la început de decembrie, într-o nouă ediție a evenimentului caritabil intitulat ”Poveste de iarnă”.

Ajuns la cea de-a VI-a ediție, acest eveniment va avea loc marți, 6 decembrie 2022 de la ora 18.00 în foaierul Teatrului Dramatic ”Ion. D. Sîrbu”, Petroșani, unde sunt așteptați toți cei care, în schimbul unei donații de minim 60 de lei își pot rezerva un loc pentru o deosebit de frumoasă ”poveste de iarnă”, în așteptarea sărbătorii sfinte a nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. O seară în care, dincolo de bucuria reîntâlnirii cu o semă de valoroșți artiști ai Văii Jiului și dincolo chiar de posibilitatea de a intra în posesia unor valoroase lucrări de artă plastică aparținând unor reputați artiști ai Văii Jiului, veți avea ocazia de a fi parte dintre cei care aprind împreună flacăra speranței celor care, deși sunt valoroși, au mai puține posibilități materiale.

Evenimentul își propune, pe de o parte, să ofere participanților, o seară cultural-artistică cu momente pregătite de actori ai Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani, de corul ”Corala Coris” al Școlii de Muzică ”I.G. Duca” din Petroșani, de pianistul Radu Torok, de violonistul Radu Stan și de pianistul Aurelian Epuraș, dar și cu alte surprize artistice. În același timp, doar în cadrul acestui eveniment puteați avea posibilitatea achiziționării la licitație a unor unor lucrări de artă aparținând unor reputați artiști ai Văii Jiului.

Banii astfel obținuți vor fi donați de către organziatori sub forma unor burse de excelență, unora dintre elevii buni ai liceelor Văii Jiului, cu posibilități materiale reduse, în vederea finanțării activităților școlare ale acestora, precum și către alte cazuri sociale din comunitatea Văii Jiului, în funcție de sumele colectate.

Manuela și Alin Crișan, inițiatorii acestui proiect derulat sub emblema cafenelei artelor ”Aztek Caffe” din Petroșani, sunt convinși că magia Crăciunului constă și în faptele pe care le facem pentru ca și semenii noștri să simtă frumusețea sărbătorilor. Este crezul cu care și în acest an, o seamă de oameni demni din comunitatea Văii Jiului sunt deciși să dea viață unui eveniment menit să aducă bucurie și speranță tinerilor valoroși dar și mulțumire sufletească celor pregătiți și hotărâți să-i susțină, având deja de partea lor succesul de care acest proiect s-a bucurat în edițiile anterioare.

Cei care doresc să participe la eveniment vor primi o invitație în schimbul unei donații de minim 60 de lei, care se poate realiza în orice zi până la data desfășurării evenimentului, la Aztek Caffe găsindu-se o urnă în care puteți oferi donația dumneavoastră. Persoanele care nu pot participa fizic la acest eveniment, pot susține însă evenimentul ”Poveste de iarnă” donând în contul ASOCIAȚIEI CMC 32: RO94BTRLRONCRT0628178501 (RON) orice sumă de bani. Oferiți-vă bucuria unei frumoase ”Povești de iarnă”, în care simțindu-vă bine, puteți face încă și mai mult bine, în cel mai pur și mai frumos spirit al sărbătorii Crăciunului.