Petroșaniul este gazda unei noi ediții a Festivalului Internațional ”Crinul de Piatră din Parâng”

Home Cultură Petroșaniul este gazda unei noi ediții a Festivalului Internațional ”Crinul de Piatră din Parâng”
Petroșaniul este gazda unei noi ediții a Festivalului Internațional ”Crinul de Piatră din Parâng”

Peste doar câtea zile, la început decembrie, municipiul Petroșani va fi gaza unei noi ediții a Festivalului Internațional ”Crinul de Piatră din Parâng”, organizat de Asociația Culturală ”Lirica” din Petroșani, sub coordonarea profesorului Tiberiu Coconeț.

Evenimentul, ajuns la cea de-a VI-a ediție va avea loc, mai exact, în zilele de 2, 3 și 4 decembrie 2022, cu o serie de spectacole susținute la sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani, în fiecare dintre cele 3 zile, cu începere de la ora 10,30. Vineri, 2 decembrie 2022, va avea loc concursul destinat grupurilor vocale, corurilor, ansamblurilor instrumentale, dansurilor populare și participanțilort la secțiunea de teatru. Sâmbătă, 3 decembrie 2022, în concurs se vor afla concurenții la secțiunile de muzică populară, muzică folk și metaloplastie. Duminică, 4 decembrie, în concurs vor intra participanții la secțiunea muzică clasică, pian, muzică ușoară. Tot duminică, 4 decembrie este prevăzută să aibă loc Gala laureaților și festivitatea de premiere.

”Și în acest an, avem zeci de participanți din Valea Jiului și din mai multe colțuri ale țării, dar și participanți din străinătate. Un juriu format din personalități marcante ale vieții culturale din Valea Jiului și din țară va fii alături de noi pentru a putea evalua corect toți concurenții, pentruy că ne dorim că și de această dată competiția aceasta să nască valori. Mulțumesc tuturor celor ne-au fost alături în organizarea acestui eveniment, mai ales Primăriei municipiului Petroșani care ne este partener în organziarea ediției din acest an a acestui festival”, a declarat Jana Coconeț, organizator.

Juriul din acest an este condus de prof. Lili Lascău iar din componența acestuia fac parte: Maria Cioica (vicepreședinte), Rodica Popa Comăniciu, Livia Argintaru, Maria Dan Păucean, Gabriela Coconeț, Alina Diana Betej și Tudor Sima.

În fața publicului care va fi prezent în cele trei zile ale Festivalului ”Crinul de piatră din Parâng” vor evolua nu doar concurenții, ci și o serie de invitați (laureați ai edițiilor anterioare sau membri ai juriului) al căror recital este programat în fiecare zi, la finalul secțiunilor de concurs, după cum urmează:

  • Vineri, 2 decembrie 2022: Tudor Sima, Sara Văduva, Livia Argintaru, Maria Dan Păucean, Iulian Ghiorghiulescu & Andreea Magdas;
  • Sâmbătă, 3 decembrie 2022: Elena Mojoatcă, Andrei Ititesc, Rodica Popa Comăniciu, Ana Maria Mircea, Denisa Neag;

Pentru ediția din acest an se așteaptă și o afluență crescută a publicului, având în vedere că participarea nu mai este condiționată decât de locurile disponibile în sală, intrarea fiind gratuită și binevenită pentru toți cei care vor să-i încurajeze pe concurenți și să se bucure de recitalurile invitaților.