Copilași românași într-un spectacol drăgălaș, de Ziua Națională a României

Home Educație Copilași românași într-un spectacol drăgălaș, de Ziua Națională a României
Copilași românași într-un spectacol drăgălaș, de Ziua Națională a României

De câteva săptămâni bune, zecile de mogâldețe de 3, 4 și 5 anișori de la Grădinița ”I.G. Duca” din municipiul Petroșani s-au pregătit meticulos pentru a le arăta părinților, bunicilor, rudelor și tuturor celor dragi, de Ziua Națională a României, ce înseamnă să fii ”Copilaș românaș”.

Acesta este de altfel și titlul proiectului educațional realizat de prof. Alina Ghirold – consilier educativ în cadrul Școlii gimnaziale ”I.G. Duca”, împreună cu colegele prof. Vasilica Mladin, Adriana Rusu și Sorina Cazan, dar mai ales cu copilașii de la grupele ”Albinuțelor”, ”Buburuzelor”, ”Fluturașilor” și ”Puișorilor veseli”. Evenimentul a avut loc în 29 noiembrie 2022, pe scena Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani, în fața unei asistențe absolut fascinate de spectacolul copilașilor.

”Am reușit să prefațăm Ziua Națională a României prin acest eveniment deosebit de frumos și de emoționant, pe care doamnele profesor de la Grădinița școlii ”I.G. Duca” au reușit să-l pună în scenă cu acești minunați copilași românași. I-am admirat, i-am aplaudat și ne-am bucurat cu toți cei prezenți de probabil cel mai frumos mod de a întâmpina Ziua Națională a României. Mulțumiri, tuturor!”, a declarat prof. Ramona Gabriela Asan, director adjunct al Școlii gimnaziale ”I.G. Duca”.

În programul artistic prezentat de copii, cu frumoase poezii dedicate țării și tricolorului, dar și cu dansuri și cântece populare interpretate de grupurile de copii, precum și de mini-vedetele Grădiniței și Școlii gimnaziale ”I.G. Duca”, Alexia și Anastasia Cazan ori Bianca Alexă și mama acesteia, Monica Alexă, de-a dreptul remarcabilă a fost nu doar interpretarea, ci și prezența scenică a acestor copii curajoși, dezinvolți și, fără îndoială, deosebit de talentați, mai ales că, pentru cei mai mulți, acest spectacol a consemnat și prima lor apariție pe o scenă atât de mare, în fața publicului.

În altă ordine de idei, uitându-ne la copilașii aceștia de doar 3, 4 sau 5 anișori, cu câtă mândrie poartă costumul popular românesc, cu cât drag cântă și joacă românește, cu câtă emoție și dragoste vorbesc despre țara lor, ne este foarte clar că România are nu doar un trecut valoros și un prezent plin de speranță, ci are mai ales un viitor de excepție.

Cu spectacolul ”Copilaș românaș” al copiilor de la Grădinița ”I.G. Duca” din Petroșani am intrat, în cel mai frumos mod cu putință, în atmosfera unei sărbători care nouă, românilor, ne este cea mai prețioasă: Ziua Națională!

Mulțumiri și felicitări sincere, tuturor și ”La mulți ani” de Ziua Națională a României !