România liceenilor de la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni

Home Educație România liceenilor de la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni
România liceenilor de la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni

Elevi, profesori dar și reprezentanți ai Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni s-au bucurat de evenimentul cultural-artistic organizat, în cinstea Zilei Naționale a României, de liceenii de la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni, eveniment găzduit la Palatul Cultural ”Minerul” din localitate.

Îmbinând talentul artistic și cunoștințele dobândite în orele de curs, evenimentul a adus înaintea publicului o serie de apreciate momente cultural-educaționale, constând într-un concurs de Istorie a României, de Geografie a României, de Limba și Literatura Română, combinat cu o serie de recitaluri de poezie, muzică și dansuri populare dar și cu o inedită și reușită șezătoare.

Profesorul Anca Elena Cordea, unul dintre organizatorii acestui eveniment, apreciază modul în care întreaga echipă a Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” s-a implicat în desfășurarea acestui eveniment. ”A fost un adevărat regal artistic, dar și o deosebită lecție de istorie, georgrafie, etnografie și literatură română pentru care elevii talentați și deștepți ai acestui liceu merită din plin felicitările noastre. Mulțumim, de asemenea, pentru susținere și implicare, tuturor elevilor și cadrelor didactice care au demonstrat, încă o dată, că la ”Eliade” suntem o mare și frumoasă familie”, a declarat prof. Anca Elena Cordea.

Printre cei care au urcat pe scenă, cu acest prilej, nu doar în calitatea sa de director al Liceului Teoretic ”Mircea Eliade”, ci și pentru a-i acompania pe liceeni la chitară, într-o serie de momente speciale ale spectacolului oferit de Ziua Națională a României s-a numărat și prof. Daniel Ianoși, care s-a declarat, de asemenea, impresionat de acest eveniment. ”Am petrecut momente foarte frumoase împreună cu elevii noștri și cu toți cei care ne-au fost alături la acest spectacol oferit cu prilejul Zilei Naționale a României. Mulțumesc colegilor profesori care au organizat acest spectacol deosebit, care au pregătit momentele artistice, care i-au coordonat pe elevi în materializarea încă unui proiect de succes, marca ”Eliade” Lupeni. Bravo, tuturor ! la mulți ani, tuturor!”, a declarat prof. Daniel Ianoși, directorul Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” din municipiul Lupeni.

Impresionat s-a declarat și primarul municipiului Lupeni, prof. Lucian Resmeriță, care a participat, la rândul său, împreună cu o bună parte a membrilor Consiliului local, la acest eveniment. ”Știu că avem copii și tineri valoroși dar și deosebit de talentați în municipiul Lupeni și știu că tot așa sunt și liceeni de la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade”. Cu toate acestea, m-a surprins și m-a emoționat spectacolul pe care ni l-au oferit, cu atâta pasiune și cu atât de mult talent, în avanpremiera Zilei Naționale a României. Sunt convins că atâta timp cât crezul lor în valorile națiunii române este așa cum l-am descoperit și cu prilejul acestui eveniment, România are, în mod cert, un viitor! Felicitări, elevilor! Felicitări, cadrelor didactice! Felicitări, părinților! La mulți ani, tututor!” a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Pentru reușita încă unui frumos eveniment educațional și cultural-artistic, se cuvin, desigur, felicitări tuturor celor care au urcat pe scenă, dar și celor care s-au asigurat, din spatele scenei dar și din sala de spectacol, de deplinul succes al acestuia.