Valea Jiului, temă de studiu pentru cercetători și doctoranzi din Europa

Home Educație Valea Jiului, temă de studiu pentru cercetători și doctoranzi din Europa
Valea Jiului, temă de studiu pentru cercetători și doctoranzi din Europa

Centrul de Învățare C.R.E.S.C. de la Universitatea din Petroșani a găzduit în data de 3 mai 2023 o interesantă activitate, care a avut-o în centrul atenției pe drd. Hannah Bartels, antropolog și cercetător la Universitatea din Hamburg (Germania)

Bun vorbitor de limba română, cercetătoarea germană a împărtășit tinerilor din Valea Jiului o parte a rezultatelor cercetării sale etnografice realizate în Valea Jiului în perioada 2020-2022 în cadrul unui workshop realizat în cadrul activităților din proiectul „Valea Jiului vibrantă” derulat în această perioadă în regiune.

Workshopul intitulat „Complexitatea temporală a Văii Jiului sau cum să ne creăm viitorul” a constat într-un atelier de dialog cu studenții Universității din Petroșani, realizat în baza unui capitol din teza de doctorat a autoarei, o teză care-și proopune, printre altele, să analizeze modul în care tinerii de 17-19 ani din Valea Jiului își planifică viitorul.

Evenimentul s-a bucurat de atenție din partea studenților de la Universitatea din Petroșani, dar și de sprijin din partea societății civile din Valea Jiului.