Autoritățile județene au început pregătirile pentru anul electoral 2024

Home Stiri la zi Autoritățile județene au început pregătirile pentru anul electoral 2024
Autoritățile județene au început pregătirile pentru anul electoral 2024

La sediul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara, a avut loc marți, 12 decembrie, o întâlnire ce a vizat pregătirile pentru buna organizare și desfășurare a scrutinelor electorale care se vor desfășura în cursul anului viitor.

La discuțiile conduse de prefectul județului Hunedoara, Marian Călin Petru, au participat cei doi subprefecți, Lorincz Szell și Constantin Fulga, reprezentantul Autorității Electorale Permanente – Direcția Județeană Hunedoara, Marian Zaharie, dar și reprezentanți ai aparatului de specialitate din cadrul Instituției Prefectului.

Ținând cont de dispozițiile din Legea nr.208/2015, potrivit cărora sediile și dotarea birourilor electorale de circumscripție se asigură de către prefecți și de președinții consiliilor județene, iar cele ale birourilor electorale ale secțiilor de votare de către primar, împreună cu prefecții, Marian Călin Petru l-a asigurat pe reprezentantul Autorității Electorale Permanente de sprijinul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara în organizarea scrutinelor electorale, precizând faptul că în luna ianuarie va avea loc o întâlnire cu toți primarii și secretarii generali ai unităților administrativ-teritoriale din județul Hunedoara și reprezentanții Autorității Electorale Permanente – Direcția Județeană Hunedoara.

„Organizarea scrutinelor electorale din 2024 trebuie să fie impecabilă. Este esențial să avem o întâlnire extinsă, cu toți liderii de administrație, dedicată pregătirii și organizării scrutinelor electorale, astfel încât procesele pe care le vom parcurge să se desfășoare cât mai riguros. Fac un apel către toți primarii hunedoreni să înceapă demersurile necesare pentru relocarea secțiilor de votare din sediile actuale, acolo unde situația o impune”, a declarat Marian Călin Petru, prefectul județului Hunedoara.