Caravana ”Acasă Regăsit” ajunge în județul Hunedoara, la Petroșani

Caravana ”Acasă Regăsit” ajunge în județul Hunedoara, la Petroșani

Caravana Acasă Regăsit își continuă călătoria prin țară în căutarea de noi beneficiari, cu scopul de a aduce împreună familiile despărțite de migrația economică, oferindu-le bilete de avion gratuite.

Luna aprilie vine cu o nouă ediție a Caravanei Acasă Regăsit, care își propune să readucă zâmbetul pe chipul copiilor din medii vulnerabile, oferindu-le ocazia de a-și revedea părinții plecați la muncă în străinătate. În perioada 16-19 aprilie, Caravana își continuă călătoria de bine și ajunge în orașul Petroșani (17 aprilie) pentru a lua pulsul comunităților defavorizate și a atrage noi beneficiari în program.

 În premieră anul acesta, Caravana pune la dispoziție ateliere de dezvoltare personală facilitate de psihologi și traineri specializați în lucrul cu oamenii. Atelierele cu durata de o oră sunt gratuite și abordează teme despre familie, gestionarea emoțiilor, autocunoaștere, valorile și relaționarea interpersonală. Acestea sunt gândite să ajute participanții să-și definească emoțiile, să înțeleagă mai bine modul în care le influențează acțiunile și convingerile, dar și să le ofere instrumente practice pentru exprimarea lor în contextul familial și social.

„Acasă Regăsit este un proiect născut din inimă, din dorința de a alina, măcar puțin, dorul familiilor despărțite de mii de kilometri. Mai mult, este o călătorie a sufletului pe care mă bucur nespus că avem ocazia să o ducem la următorul nivel, după un debut de succes. Luna aceasta pornim din nou prin țară într-o nouă ediție a Caravanei pentru a cunoaște poveștile copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate și a încuraja înscrierile în program. Noutatea acestei ediții sunt atelierele de sprijin emoțional, pe care le organizăm împreună cu experții noștri în consiliere și dezvoltare personală. Tot acum, avem bucuria de a o prezenta pe Bianca, ambasadorul nostru și primul beneficiar al Caravanei de anul trecut, care își va deschide inima în fața oamenilor pentru a duce mai departe misiunea Acasă Regăsit. Ne dorim să ajutăm cât mai mulți beneficiari să înțeleagă mai bine ce se întâmplă în sufletul lor, pentru a putea gestiona eficient această realitate”, a declarat Elena Marin, CSR Manager & Marketing Specialist, Vola.ro.

Peste jumătate de milion de copii au cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate

Migrația economică este o realitate tristă cu care se confruntă multe familii și care lasă urme adânci în procesul de dezvoltare a copiilor rămași în țară. În ultimul an, peste 500.000 de copii au experimentat efectele de pe urma fenomenului migrației, având cel puțin un părinte plecat la muncă în afara țării. Revederile se întâmplă rar, o dată pe an sau chiar la intervale mai mari de timp, întrucât cei mai mulți părinți preferă să trimită banii câștigați din greu înapoi în țară decât să îi cheltuie pe transport.

De aceea, organizatorii Caravanei fac apel public la copiii și tinerii vulnerabili, la părinții plecați la muncă în străinătate, dar și la membrii familiei rămași în țară pentru a se înscrie în programul Acasă Regăsit și a beneficia de ajutorul pus la dispoziție de cea mai de încredere agenție de turism din țară. Prin înscrierea în program, familiile separate de condițiile economice se pot bucura de transport gratuit pentru a petrece timp de calitate împreună.

Beneficiarii programului Acasă Regăsit vor avea la dispoziție bilete de avion dus-întors, precum și  servicii de transfer, asigurare și alte acte de călătorie, oferite de Vola.ro, către și dinspre localități de pe teritoriul Uniunii Europene și Marea Britanie. Înscrierea în program se poate face online pe tot parcursul anului, pe site-ul www.acasaregasit.ro, sau în persoană, prin intermediul Caravanei Acasă Regăsit, care va fi prezentă în următoarele localități:

  • Rm. Vâlcea – 16.04.2024, ora 14,00 la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”L
  • Petroșani – 17.04.2024, ora 12,00 la Sala de Marmură a Primăriei municipiului Petroșani;
  • Craiova – 18 și 19 aprilie 2024, la Colegiul „Ștefan Odobleja” Craiova (de la ora 12,00), respectiv la Şcoala Gimnazială Nr. 18 „Sfântul Dumitru” (de la ora 10,00),

Caravana Acasă Regăsit este un program dezvoltat de Vola.ro, în parteneriat cu Asociația The Social Incubator și cu sprijinul partenerului media Kiss FM.