Primarul Tiberiu Iacob Ridzi anunță o nouă investiție privată majoră în Petroșani

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi anunță o nouă investiție privată majoră în Petroșani

Atragerea investitorilor capabili să asigure crearea de locuri de muncă bine plătite constituie unul dintre punctele cheie ale activității derulate de primarul Tiberiu Iacob Ridzi în fruntea administrației publice locale de la Petroșani.

Un exemplu edificator în această direcție este atragerea companiei Dedeman, una dintre cele mai mari companii de retail în domeniul construcțiilor, amenajărilor interioare și bricolajului din România. Dedeman a deschis, după cum se știe, în cursul anului 2023, un centru comercial la Petroșani, pe amplasamentul fostei fabrici UPSRUEEMP. S-au creat aici circa 130 de noi locuri de muncă pentru locuitorii din Petroșani și din  Valea Jiului, locuri de muncă cu salarii bine plătite și condiții de muncă avantajoase. În plus, după cum remarcă primarul municipiului Petroșani, Dedeman a ridicat ștacheta calității comerțului și serviciilor de profil în toată Valea Jiului, contribuind în mod activ la dezvoltarea economiei locale.

”Sigur că Dedeman este o companie cu capital privat, că funcționează pe un teren privat și își desfășoară activitatea după regulile economiei de piață. Însă cetățenii trebuie să știe că până la momentul în care acest proiect a devenit realitate au fost mulți pași necesari de îndeplinit și că noi, ca administrație publică locală, am acordat întregul sprijin necesar și legal, pentru ca această companie românească deosebit de apreciată să vină la Petroșani”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Succesul repurtat de compania Dedeman la Petroșani a inspirat și alte afaceri private, care doresc acum să investească în Valea Jiului. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi dă ca exemplu, în acest sens, compania Altex, care a început deja investițiile în construirea unui nou centru comercial pe amplasamentul fostei firme General Trans, la Livezeni, lângă complexul comercial Kaufland. ”Altex a început o nouă investiție importantă la Petroșani, o investiție care va crea aproximativ 100 de noi locuri de muncă. Lucrările au început deja de câteva săptămâni și avansează rapid, astfel încât poate chiar în cursul acestui an noul complex comercial Altex, care va cuprinde pe lângă magazinul de produse electronice și electrocasnice al cunoscutului brand românesc Aletex, și o serie de alte magazine de retail ale unor mărci cunoscute și care va avea o serie de spații pentru diverse servicii pentru clienți și spații de divertisment. Noul complex comercial Altex are o supafață de aproximativ 5000 de mp. Este încă o dovadă că Petroșaniul se dezvoltă și că este atractiv pentru investitori”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta spune că și alte companii, inclusiv de producție, sondează în prezent oportunitatea de a face investiții la Petroșani, atrași de potențialul de dezvoltare oferit de această localitate, de forța de muncă disponibilă aici, de fondurile europene alocate regiunii prin Fondul pentru Tranziție Justă, dar și de deschiderea și sprijinul arătat de autoritățile locale. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune că veștile bune privind investițiile mari în Petroșani, generatoare de sute de noi locuri de muncă vor continua, atragerea investitorilor rămânând un punct determinant al activității sale ca primar al localității și în mandatul următor.