Invitație la evenimentele culturale de promovare ale Ansamblului istoric Mina Petrila, într-un nou proiect al DGAMPT Hunedoara și CJH

Invitație la evenimentele culturale de promovare ale Ansamblului istoric Mina Petrila, într-un nou proiect al DGAMPT Hunedoara și CJH

Ansamblul Istoric Mina Petrila, va fi promovat prin intermediul evenimentelor culturale care se vor derula aici joi, 25 aprilie 2024, de la ora 11, în cadrul evenimentului intitulat „Promovare din punct de vedere ecologic, istoric, cultural și turistic a fostei Mine Petrila”, o acțiune organizată de Consiliul Județean Hunedoara și DGAMPT, în parteneriat cu Primărie Orașului Petrila și cu participarea Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani.

Evenimentul se va bucura de prezența elevilor petrileni, care vor avea posibilitatea de a explora și a învăța multe lucruri despre istoria, cultura și ecologia regiunii, marcând astfel o activitate de excepție.

Tinerii vor avea oportunitatea de a participa la o serie de ateliere tematice și interactive special pregătite pentru ei, scopul fiind acela de a le oferi o perspectivă mai amplă asupra moștenirii locale și o conexiune mai strânsă cu patrimoniul județului Hunedoara. Totodată, cu această ocazie, specialiștii DGAMPT vor realiza prezentări ale celor mai importante obiective turistice și istorice din județul Hunedoara.

”Petrila este un loc plin de istorie și bogăție culturală și găzduiește o comoară adâncă și fascinantă – fosta Mină Petrila. Această zonă minieră, cu o istorie îndelungată și o moștenire bogată, este acum deschisă pentru a fi explorată și descoperit de către vizitatori din întreaga lume. Cine pășește în incinta Minei Petrila, intră într-o călătorie captivantă prin trecutul industrial și cultural al regiunii. Clădirile și structurile vechi, care odinioară erau inima unei mine active, acum dezvăluie povești fascinante, cu fiecare zid și fiecare pas”, spune Doinița Maria Bălănesc, șef Serviciul Administrare Monumente din cadrul DGAMPT Hunedoara.

Tot aici, la acest eveniment, personajele de poveste ale Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani vor dedica dimineața de joi copiilor din Petrila, la un eveniment special în care micii spectatori se vor putea întâlni, se vor putea juca și vor putea face fotografii cu eroi îndrăgiți ai basmelor copilăriei precum Albă ca Zăpada, micuța Dorothy, tigrul Shere Khan, Captain Hook,  piratul Jack Sparrow și alții.

Participarea publicului la evenimentul „Promovare din punct de vedere ecologic, istoric, cultural și turistic a fostei Mine Petrila” este gratuită și binevenită.