La Petrila au început lucrările de asfaltare a principalei artere rutiere

La Petrila au început lucrările de asfaltare a principalei artere rutiere

După ce a încercat de mai multe ori să atribuie contractul de execuție pentru unul dintre cele mai mari proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere din orașul Petrila, autoritățile locle din această localitate au reușit, în cele din urmă, să atribuie unui antreprenor această importantă lucrare.

În aceste zile, au început la Petrila lucrările de asfaltare ale principalei artere rutiere, strada Republicii, care va fi re-asfaltată de la un capăt la altul. Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca spune că, în acest proiect de investiții, sunt prevăzută mai multe lucrări de modernizare ale unor bulevarde, străzi, drumuri publice și parcări de pe raza localității.

”Asfaltul va fi decopertat de la intrarea în orașul Petrila dinspre Petroșani, până la strada Minei, urmând ca mai apoi constructorul să avanseze înspre localitatea Răscoala. În cartierul 8 Martie, strada principală va fi lărgită și vor fi amenajate mai multe locuri de parcare. În proiect, avem cuprinse, de asemenea, asfaltări pe străzile Republicii, Burdești, Răscoala, 22 Decembrie, 8 Martie, Dacilor și Jiului”, a declarat primarul Vasile Jurca.

Proiectul a fost câștigat de Primăria orașului Petrila, în urmă cu mai mulți ani în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, derulat prin Ministerul Dezvoltării, Administrației Locale și Investițiilor Publice. Valoarea acestei investiții este de 8 milioane de lei.

Primarul orașului Petrila a mai precizat că, deși mare parte din drumurile publice vizate de reabilitare în cadrul acestui proiect au fost asfaltate în urmă cu 12 ani, într-un proiect european al administrației locale din orașul Petrila, lucrările efectuate între timp la reabilitarea rețelelor publice de apă și canalizare au impus acest nou proiect de asfaltare.

Lucrările de execuție ale acestui proiect sunt estimate să dureze câteva luni.