Felicitări publice din partea primarului Petroșaniului pentru performanța artistică a ”Glasurilor de argint”

Felicitări publice din partea primarului Petroșaniului pentru performanța artistică a ”Glasurilor de argint”

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi și-a pus eșarfa tricoloră în vederea întâlnirii programate cu grupul ”Glasuri de argint”, care s-au întors recent din Italia, acolo unde au reprezentat România la Festivalul Internațional de Interpretare Muzicală pentru Copii ”San Remo 2024”, în semn de respect față de performanța acestor copii și față de profesorul lor, Ileana Berki.

Grupul ”Glasuri de argint” al Clubului Copiilor Valea Jiului a cucerit Premiul I la categoria de concurs în care au evoluat pe scena prestigiosului Festival Internațional de Interpretare Vocală pentru Copii de la Sanremo, o perfomanță fără precedent pentru țara noastră. Mesajul lor muzical din emoționanta piesă ”Fără război!” s-a bucurat de aprecierea juriului, dar mai ales de aprecierea publicului.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi i-a invitat pe acești ambasadori culturali ai Petroșaniului și ai Văii Jiului la sediul administrației locale, pentru că a vrut să-i felicite personal dar mai ales pentru a le mulțumi pentru felul în care au reprezentat Petroșaniul și România la acest festival care se derulează de 25 de ani în Capitala muzicală a Europei de la Sanremo. ”Sunteți frumoși, talentați și deosebiți. Vă felicit din toată inima și vă mulțumesc pentru felul în care ați reprezentat Petroșaniul, Valea Jiului și România la acest festival de prestigiu de la San Remo. Ne-ați făcut foarte bucuroși, nu doar pe părinții, profesorii și colegii voștri, ci întreaga noastră comunitate locală, care apreciază la justă valoare talentul și performanța voastră. Suntem foarte mândri de acest succes al vostru și vă asigur că întotdeauna am fost și voi fi alături de voi, de cei care ne reprezintă la festivalurile și concursurile de mare valoare unde fac cinste Petroșaniului. Vă felicit pentru strădaniile, talentul și pentru munca din spatele acestor rezultate de excepție, tot așa cum îi felicit pe profesorii care-i coordonează și părinții care îi încurajează și îi susțin în astfel de proiecte de ale căror rezultate se mândrește întreaga noastră comunitate”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Profesorul coordonator Ileana Berki transmite, la rândul său, mulțumiri Primăriei municipiului Petroșani și primarului Tiberiu Iacob Ridzi pentru sprijinul oferit grupului muzical ”Glasuri de argint” în vederea participării la Festivalul de la San Remo. ”Primăria Petroșani și domnul primar Tiberiu Iacob Ridzi au fost primii care au răspuns solicitării noastre de sprijin, pentru ca acești copii minunați să poată participa la acest eveniment cultural-artistic de excepție și de mare anvergură.  Le mulțumim pentru acest sprijin, cu satisfacția rezultatelor pe care le-am adus acasă!, a spus Ileana Berki.

Aceasta a mai evidențiat faptul că piesa ”Fără război” cu care grupul ”Glasuri de argint” a câștigat premiul 1 la san Remo a fost lansată oficial la București, în Palatul Parlamentului, exprimându-și dorința sa și a întrgeului grup de copii de a duce acest mesaj muzical de pace și în Parlamentul European de la Bruxelles. Misiunea de a face posibil un astfel de demers a fost asumată de primarul Tiberiu Iacob Ridzi.