Program complex de investiții în modernizarea Cartierului Viitorului din municipiul Lupeni

Program complex de investiții în modernizarea Cartierului Viitorului din municipiul Lupeni

Pentru primarul Lucian Resmeriță, așa cum el însuși dă asigurări, fiecare cartier al municipiului Lupeni este la fel de important. Acesta este, de altfel, motivul pentru care în seria programelor de dezvoltare locale creionate de administrația publică locală condusă de tânărul și energicul primar al Lupeniului, au fost prinse o serie de investiții și lucrări publice menite să aducă un plus de confort în viața locuitorilor din toate cartierele localității.

Rând pe rând, proiectele administrației locale au prins viață, concretizându-se în drumuri asfaltate, trotuare modernizare, parcări rezidențiale realizate, spații verzi reabilitate dar și în modernizarea instituțiilor de învățământ, a spațiilor de joacă pentr copii și altor facilități urbane.

Unul din cele mai mari cartiere ale municipiului Lupeni, în care au demarat de asemenea, de ceva vreme, astfel de investiții publice este Cartierul Viitorului. Aici, după cum precizează primarul Lucian Resmeriță, se acționează acum pentru ca tot ceea ce ține de infrastructură să fie complet modernizat.

”Sunt mai multe programe de investiții, unele pe care le derulăm în acest cartier cu ajutorul fondurilor europene pe care le-am accesat, altele pe fonduri guvernamentale le-am atras și altele finanțate de la bugetul local. Acționăm pe mai multe șantiere, astfel încât lucrările să avanseze cât mai repede posibil, iar cetățenii din Cartierul Viitorului să aibă parte de tot confortul urban și în acest mare și important cartier al municipiului Lupeni”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta arată că, spre exemplu, în Cartierul Viitorului se lucrează în prezent la modernizarea străzilor J1 – K4 – K2, în zona Savu și pe strada 9 Mai. Tot aici, se lucrează la amenajarea locurilor de parcare rezidențială de la blocurile E1, K2, A6 – A4. În același timp, continuă lucrările de modernizare de la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” și cele de la amenajarea noului teren de sport din acest cartier.

Iar planurile administrației locale nu se opresc aici. Primarul Lucian Resmeriță reamintește că, tot în acest cartier, a fost construită o nouă grădiniță, iar acum întreaga zonă din jurul acestuia va intra într-un proiect de modernizare, în urma căruia va fi configurat un loc de joacă pentru copii, cu facilități moderne și atractive, o zonă de relaxare (parc) cu alei mărginite de pergole și cu mobilier stradal modern.

Toate aceste investișii vor fi finalizate în cursul acestui an, astfel încât Cartierul Viitorului să devină unul pe măsura numelui pe care-l poartă.

Iar investiții publice similare în modernizarea municipiului Lupeni se află în plin proces de implementare și în alte cartiere ale localității.