La Deva începe joi, 9 mai 2024, conferința „Avram Iancu – 200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca.”

La Deva începe joi, 9 mai 2024, conferința „Avram Iancu – 200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca.”

Timp de două zile, județul Hunedoara va fi gazda unui prestigios eveniment științific: Conferința Internațională „Avram Iancu – 200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca”.

Deschiderea oficială are loc mâine (joi), 09 mai, ora 9.00, la Teatrul de Artă Deva, iar susținerea lucrărilor va fi găzduită la sediul Consiliului Județean Hunedoara, în Sala de Ședințe și Sala Mică.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Hunedoara, prin Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, în parteneriat cu Academia Română și Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca.

Evenimentul științific de mare anvergură se va desfășura în perioada 9-10 mai 2024, județul Hunedoara fiind singurul din țară care a inițiat o astfel de manifestare dedicată anului bicentenar Avram Iancu, Erou al Națiunii Române.

În cadrul evenimentului, cunoscuți oameni de știință români și străini (Austria, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Moldova, Serbia, SUA, Ungaria) vor prezenta comunicări legate de personalitatea complexă a lui Avram Iancu, de epoca plină de frământări în care a trăit și a luptat, de contextul intern și internațional al anilor 1848-1849 în care au avut loc evenimentele revoluționare din Transilvania, evenimente ce l-au avut în centru pe acest însemnat erou al neamului românesc.

Participarea publicului interesat la acest eveniment este liberă.