La Deva se desfășoară etapa națională a concursului „Cu viața mea apăr viața”

La Deva se desfășoară etapa națională a concursului „Cu viața mea apăr viața”

În perioada 16 – 19 iunie 2024, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara organizează în parteneriat cu Ministerul Educației și Inspectoratul General pentru Situații , etapa națională a Concursului Național pe Teme de Protecție Civilă „CU VIAȚA MEA APĂR VIAȚA”.

Evenimentul reunește participarea unui număr de aproximativ 200 elevi și cadre didactice și militare ISU din toată țara. Competiția din acest an a strâns la start 15 echipe de la ciclul gimnazial și tot 15 echipe de la ciclul liceal, venite din toate colțurile țării și care, pe parcursul celor trei zile vor etala cunoștințele și abilitățile dobândite în domeniul situațiilor de urgență.

Astfel, începând de astăzi, elevii vor participa la trei probe.

Prima testare va fi teoretică, după care, luni și marți se vor desfășura cele două probe practice:

  • transportul asistat, pe o distanţă de 50 de metri, al unui accidentat aşezat pe o targă. Arbitrii urmăresc amplasarea victimei pe targă şi transportul acesteia, inclusiv peste un obstacol, în condiţii de siguranţă şi cu respectarea regulilor de prim ajutor medical.
  • parcurgerea unui raion cu obstacole, deplasarea realizându-se cu masca cu vizorul obturat, pe figură. Pe parcursul traseului concurentul este coordonat de un coechipier.

Această competiţie urmăreşte printre altele, dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, dar şi dezvoltarea în rândul elevilor a iniţiativei precum şi a spiritului de echipă.