Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Din rețetele bunicii Nuța / Dulciuri raw vegan

Home Educație Din rețetele bunicii Nuța / Dulciuri raw vegan
Din rețetele bunicii Nuța / Dulciuri  raw vegan

bunica1De multe ori, din diverse motive de sănătate sau de frumuseţe, oamenii aleg să-ţi schimbe total modul de alimentaţie. Deşi mulţi specialişti sunt împotriva unui tip de alimentaţie bazat  numai pe produse de origine vegetală, cei care adoptă un asemenea regim sunt de părere că regimul adoptat le-a schimbat total viaţa. O categorie aparte din “vegetarieni” sunt raw veganii.

Denumirea “raw vegan” sau “raw food” înseamnă alimentaţia vegană făra foc (vegan = fără ingrediente de origine animală ci doar vegetală), în care alimentele de bază sunt leguminoasele, mai ales cele verzi, germenii şi vlăstarii, seminţele şi sâmburii, fructele şi algele marine. Cei mai mulţi oameni când spun “raw”, adică “crud”, se gâdesc la salate goale.

Ceea ce aceştia nu ştiu este faptul că în ultima perioadă a apărut o adevărată cultură gastronomică “raw vegane” şi că bucătari faimoşi prepară fără foc adevărate festinuri culinare. Poate nu tre-buie să ne schimbăm în totali-tate obiceiurile culinare, dar nu strică ca măcar o masă pe zi să fie înlocuită cu hrană vie, fără coacere sau fierbere.Nu avem nevoie decât de puţină voinţă şi multă imaginaţie pentru prepa-rarea reţetelor raw vegan şi vom primi în schimb o porţie zdravănă de sănătate.

De o reţetă “dulce”  din această categorie am fost cu adevărat cucerită. Este o reţetă de ciocolată super gustoasă şi super sănătoasă. Pentru preparare avem nevoie de un blender în care să mixăm două banane, 200 grame merişoare deshidratate, 100 grame goji, 100 grame pudră de roşcoave ( pudră carob), un borcan unt de arahide şi 3 linguri miere. Toate ingredientele de mai sus se amestecă bine şi se toarnă în forme de silicon. Se dau la rece în frigider pentru câteva ore, după care se pot consuma. Bucăţile de “ciocolată” au un gust divin şi pot face faţă oricărei ciocolaterii cu renume.

La preparatea acestei reţete se poate folosi în loc de pudra de roşcoave cacao, la care se poate adaugă şi puţin lapte de migdale.

Poftă bună de la BUNICA !