Széll Lőrincz: ”Reducerea poverii administrative și a birocrației, esențiale pentru fermieri”

Home Politică Széll Lőrincz: ”Reducerea poverii administrative și a birocrației, esențiale pentru fermieri”
Széll Lőrincz: ”Reducerea poverii administrative și a birocrației, esențiale pentru fermieri”

În perioada următoare va fi finalizată, la Bruxelles, noua Politică Agricolă Comună (PAC) a UE,  care vine cu noi provocări pentru fermierii autohtoni și pentru întregul sector agricol. ”Agricultura și silvicultura au o pondere importantă în economia județului Hunedoara, de aceea, odată cu noul Cadru Financiar Multianual al UE 2021-2027, fermierii vor trebui să fie susținuți în Parlamentul României inclusiv prin modernizarea și adaptarea legislației”, a declarat Széll Lőrincz, candidat al UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaților.

Potrivit acestuia, cea mai importantă noutate din domeniu este aceea a obligativității fiecărui stat membru de a elabora un plan național strategic PAC. ”În principiu, din cauza controverselor dintre statele membre, Comisia Europeană va stabili în viitor doar direcțiile principale și prioritățile. Modul concret de implementare a priorităților europene va fi stabilit de fiecare stat membru în parte. Vestea bună este că sectorul agricol din România va beneficia de finanțări mai consistente decât în perioada 2014-2020, dar prin măsuri de ordin legislativ Parlamentul României va trebui să vină în întâmpinarea fermierilor. Cel mai important este atât pentru fermierii activi, cât și pentru întreprinderile agricole ca noua legislație națională să asigure simplificarea procedurilor și reducerea poverii administrative și a birocrației care sunt piedici în calea unei activități eficiente”, a afirmat Széll Lőrincz.

Candidatul UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaților a arătat că autoritățile UE au asigurat, prin reglementări, o perioadă de tranziție de 2 ani înainte de implementarea noii PAC la nivelul fiecărui stat membru. ”Este important să folosim acest timp în mod eficient pentru a susține modernizarea sectorului agricol, schimbarea de generație și programele speciale pentru fermierii tineri. În afară de aceste priorități, județul Hunedoara se alătură acelor județe din România în care programele pentru zonele montane sunt deosebit de importante”, a mai precizat candidatul UDMR Hunedoara la Camera Deputaților.

Széll Lőrincz conduce lista de candidați ai UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaților, iar Kutasi Csaba pe cea pentru Senat. UDMR se prezintă cu liste complete de candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Comandat de UDMR-Organizația județeană Hunedoara – CUI mandatar 13200002 – Executat de Exclusiv Media Group SRL