Doi candidați pentru postul de director al Asociației pentru Dezvoltare Teritorială Integrată Valea Jiului

Home Economie Doi candidați pentru postul de director al Asociației pentru Dezvoltare Teritorială Integrată Valea Jiului
Doi candidați pentru postul de director al Asociației pentru Dezvoltare Teritorială Integrată Valea Jiului

Demarat încă din vara acestui an, concursul pentru desemnarea viitorului director executiv al Asociației pentru Dezvoltare Teritorială Integrată Valea Jiului (ADI-ITI Vale Jiului) se află încă în pli proces de derulare.

Trei persoane au aplicat în termenul stabilit de conducerea acestei asociații pentru postul de manager, unul considerat extrem de important în contextul în care ADI-ITI Valea Jiului va avea ca principală responsabilitate gestionarea fondurilor europene alocate Văii Jiului în cadrul Programului European pentru Tranziție Justă. Potrivit datelor publicate pe situl ADR Vest, sub supravegherea căruia este organizat acest concurs, și-au depus candidatura pentru acest post: Elena Manuela Bogdan, Daniel Nicu Stepan și Gheorghe Teodor Negruț. Comisia de selecție a admis însă doar dosarele primilor doi candidați, cel de-al treila fiind respins ca urmare a neîndeplinirii condiției de 3 ani de experiență în managementul de proiecte europene.

Asta înseamnă că Daniel Stepan și Elena Bogdan își vor disputa această importantă funcție de conducere executivă din cadrul ADI-ITI Valea Jiului.

În calendarul concursului organizat pentru acest post, urmează acum o evaluare psihologică, în care se urmărește evaluarea candidaților din următoarele  puncte de vedere: capacitate intelectuală, dezirabilitate socială, deschidere, extraversie, conștiinciozitate, agreabilitate, stabilitate emoțională. În acest scop, a fost selectată o companie de specialitate care va efectua evaluarea psihologică a candidaților în cursul acestei luni, urmând ca mai apoi să fie stabilit calendarul probei scrise și a interviului.

Potrivit reprezentanților ADI-ITI Valea Jiului, până la finalul acestui an concursul pentru ocauparea postului de director executiv trebuie finalizat, astfel încât asociația să poate fi pregătită din toate punctele de vedere pentru anul 2023, an în care se preconizează demararea proiectelor de investiții majore pentru care regiunea Văii Jiului va aplica în vederea absorbției sumelor disponibile în Programul pentru Tranziție Justă, dar și a altor finanțări europene disponibile.