Vernisaj expozițional al artistului Gheorghe Zărnescu la Galeria de artă din Deva

Home Cultură Vernisaj expozițional al artistului Gheorghe Zărnescu la Galeria de artă din Deva
Vernisaj expozițional al artistului Gheorghe Zărnescu la Galeria de artă din Deva

Galeria Națională de Artă „Forma” din Deva găzduiește luni, 14 noiembrie 2022, de la ora 17,00, vernisajul expoziției de artă plastică „Solstiții”, expoziție personală a artistului Gheorghe Zărnescu.

Expoziția este organizată de Consiliul Județean Hunedoara și Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică, în parteneriat cu Filiala Deva a Uniunii Artiștilor Plastici din România, iar iubitorii acestui gen vor putea să se viziteze expozția derulată sub genericul „Solstiții” până în data de 12 decembrie 2022.

Născut în 1953 în comuna Caşin, judeţul Bacău, Gheorghe Zărnescu este absolvent al Institutului de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu” din Bucureşti în 1976 şi, prin generozitatea unui confrate, absolvent al ”Hochschule fur Anghewandte Kunst” din Viena în 1985.

Răsfăţat al premiilor şi burselor.artistice, Gheorghe Zărnescu a adunat în cariera sa o serie de premii valoroase din care amintim aici câteva: 1975 – Premiul UAP din România la Festivalul Artei studenţeşti; 1985 –Premiul A 5 pentru sculptură, Bursa Herder acordată de Universitatea din Viena la propunerea sculptorului Constantin Lucaci, 1991 –Premiul Ministerului Culturii pentru sculptură, 1997 –Premiul pentru sculptură al Uniunii Artiştilor Plastici din România, 2002 – premiul Uniunii Artiştilor Plastici – filiala Bacău şi, iată, acum Marele Premiul Victor Brauner la Bienala Lascăr Vorel din Piatra-Neamţ.

O serie de lucrări de artă ambientale ale acestui artist pot fi admirate în Bacău, Bucureşti, Călăraşi, Costineşti, Râmnicu-Vâlcea și Slobozia.