Informaticienii Văii Jiului recuceresc America, la o nouă ediție a competiției mondiale Microsoft Office Specialist

Informaticienii Văii Jiului recuceresc America, la o nouă ediție a competiției mondiale Microsoft Office Specialist

”Back in USA!” este hitul care i se potrivește cel mai bine tinerei Emilia Slavu din Aninoasa, absolventă a Colegiului Național de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroșani, în prezent studentă la Universitatea Politehnică din Timișoara. Aceasta a câștigat și în acest an etapa națională a concursului de informatică ”Microsoft Office Specialist”, la secțiune ”Word”, dovedind astfel că este cel mai bun utilizator al acestui popular program IT din România.

Emilia Slavu urmează să participe acum la etapa mondială a competiției, în Statele Unite ale Americii, într-o localitate din statul Florida. Aceasta este pentru Emilia Slavu cea de-a treia calificare consecutivă la Campionatul Mondial ”Microsoft Office Specialist” din SUA, după ce în 2022 a câștigat etapa națională și calificarea la etapa mondială la secțiunea Excel iar în 2023 a câștigat etapa națională și calificarea la etapa mondială la secțiunea Power Point.

Performanța Emiliei Slavu s-a dovedit a fi una care a reușit să inspire și alți colegi de la Colegiului Național de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroșani, anul acesta instituția de învățământ din Valea Jiului urmând să fie reprezentată la Campionatul Mondial ”Microsoft Office Specialist” din SUA de încă o elevă pasionată de informatică.

Astfel, Diana Ghiura din clasa a X-a A de la Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroșani , care s-a clasat pe locul locul I la secțiunea  ”PowerPoint” a competiției, împreună cu Emilia Slavu vor reprezenta România la două din cele trei secțiuni ale Campionatul Mondial ”Microsoft Office Specialist”, eveniment care va avea loc în perioada 28-31 iulie 2024, în Anaheim, California, SUA.

Felicitări și, cum ar spune yankeii ”Good luck!”