Rezultatele Bursei Locurilor de Muncă de la Orăștie

Rezultatele Bursei Locurilor de Muncă de la Orăștie

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara a organizat, în data de 26 aprilie 2024, mini-bursa locurilor de muncă de la Orăștie, ultima din seria acestui eveniment care a vizat mai multe localități hunedorene în cursul lunii aprilie.

La finalul bursei, directorul executiv al AJOFM Hunedoara raportează următoarele rezultate: ”Au fost contactaţi un număr de 35 de angajatori în vederea participării la bursă şi au participat efectiv un număr de 28 de agenţi economici. Oferta de locuri de muncă a numărat 338 de posturi și au participat la bursă 380 de hunedoreni. Au fost selectate 76 de persoane în vederea încadrării şi au fost încadrate în muncă 23 de persoane. Dorim să mulţumim tuturor participanţilor la bursă pentru înţelegere şi buna colaborare”, a declarat Georgeta Tomuța.

Aceasta a mai precizat că agenţia va monitoriza după un interval de 30 de zile câte dintre persoanele selectate au fost încadrate în muncă.

La evenimentul de la Orăștie organizat de AJOFM Hunedoara au fost prezenți, printre alte oficialități, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – Natalia Elena Intotero, președintele Consiliului județean Hunedoara – Laurențiu Nistor, subprefectul județului Hunedoara – Constantin Fulga și inspectorul șef al ISJ Hunedoara – Maria Ștefănie.

Președintele CJH, Laurențiu Nistor a declarat, cu acest prilej, că evenimentele de acest gen nu numai că facilitează accesul la oportunități de angajare, ci și contribuie la consolidarea conștiinței și a încrederii în propriile alegeri profesionale. ”Într-o perioadă marcată de schimbări și provocări, implicarea tinerilor în procesul de orientare profesională este esențială pentru construirea unui viitor stabil. De aceea, participarea tinerilor a fost un aspect deosebit de încurajator, reflectând dorința lor sinceră de a-și ghida pașii în direcția potrivită în ceea ce privește cariera lor. În acest context, participarea doamnei ministru al familiei, tineretului și egalității de șanse, Natalia Intotero, și a inspectorului școlar general, Maria Ștefănie, au reprezentat o oportunitate valoroasă de a împărtăși cunoștințe și experiențe, oferindu-le sprijinul necesar în luarea deciziilor critice legate de parcursul lor profesional”, a declarat Laurențiu Nistor.

AJOFM Hunedoara ia în calcul organizarea unor evenimente de acest fel și în alte localități hunedorene, în dorința de a pune față în față angajatorii de pe piața locală a muncii și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.