Proiectele de cercetare și inventică ale specialiștilor INCD-INSEMEX Petroșani, premiate la Expoziția Europeană de Creativitate și Invovație EUROINVENT 2024

Proiectele de cercetare și inventică ale specialiștilor INCD-INSEMEX Petroșani, premiate la Expoziția Europeană de Creativitate și Invovație EUROINVENT 2024

Pe agenda lucrărilor celei de-a XVI-a ediții a Expoziției Europene de Creativitate și Inovație „EuroInvent” 2024, eveniment derulat la Iași, sub Patronajul Ministerului Cercetării, Inovării, Dezvoltării și Digitalizării s-au aflat și o serie de proiecte de cercetare, inovare și inventică ale cercetătorilor din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă din Petroșani.

Evenimentul s-a desfasurat în perioada 6-8 iunie 2024, în organizarea TUIASI în colaborare cu Forumul Inventatorilor Români, Europe Direct Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” și Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului, respectiv Universiti Malaysia Perlis, Czestochowa University of Technology Poland.

Ediția a XVI-a EuroInvent a însumat un numar de peste 650 de invenții și proiecte din peste 30 de țări. În același timp, la Iași au avut loc și prezentările conferinței ICIR Euroinvent – INTERNATIONAL CONFERENCE ON INNOVATIVE RESEARCH, o conferință la care au fost înregistrate peste 80 de lucrări în domeniul științei și ingineriei materialelor.

Potrivit directorului general al instituției de cercetare-dezvoltare de la Petroșani, dr.ing. George Aertur Găman, Institutul Național pentru Securitate Minieră și Protecție Explozivă, INCD INSEMEX Petroșani a participat la acest eveniment cu o serie de inventii în domeniul de activitate specific, toate acestea fiind recompensate de către juriu cu un număr de două medalii de aur, două medalii de argint, o medalie de bronz, precum si cu un premiu special pentru prezentarea invențiilor.

EUROINVENT este singura manifestare de profil din România organizată sub egida IFIA (Federația Mondială a Inventatorilor, la fel ca și Salonul de la Geneva), respectiv WIIPA.