Sărbătoare cu domnițe și cavaleri, în weekend, la „Festivalul Cetății Medievale Mălăiești”

Sărbătoare cu domnițe și cavaleri, în weekend, la „Festivalul Cetății Medievale Mălăiești”

Duminică, 4 august 2024, de la ora 16,00 Cetatea Mălăiești (situată în comuna Sălașu de Sus din județul Hunedoara), găzduiește cea de-a VII-a ediție a „Festivalului Cetății Medievale Mălăiești”.

Evenimentul aduce în fața publicului atât istoria fascinantă a monumentului istoric, precum și tradițiile, obiceiurile și cântecele locului, moștenite din străbuni. Cu acest prilej, organizatorii – Consiliul județean Hunedoara, DGAMPT Hunedoara, Primăria și Consiliul local Sălașu de Sus, Centrul de Cultură și Artă al județului Huneodara –  anunță că vor fi momente absolut fermecătoare, puse în scenă aici de Asociația „Castelul din Carpați”, Garda Cetății Deva, Asociația Culturală Asserculis – Târgu Mureș și Ordinul Scutierilor de Muhlbach – Sebeș.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 16:00, când se va desfășura o paradă a cavalerilor și primirea invitaților. Mai apoi se va face schimbul de gărzi și predarea drapelului, iar salvele de tun se vor auzi din depărtare. Cavalerii își vor prezenta armele, pentru ca mai apoi să treacă la demonstrații de luptă. Va avea loc și un spectacol de teatru, „Comedia dell’Arte” și nu vor lipsi momentele de magie.

Pe lângă produsele culinare delicioase, ale producătorilor locali, în fața spectatorilor prezenți vor aduce cântecul popular o serie de tineri interpreți de folclor. La finalul acestuia, muzica folk va răsuna și ea la poalele Retezatului, pe acordurile apreciatului cantautor Florin Paul Camen, într-un concert care se anunță a fi memorabil. Evenimentul se va încheia la ora 22:00, cu un impresionant foc de artificii.

Participarea publicului la cea de-a VII-a ediție a „Festivalului Cetății Medievale Mălăiești” este gratuită și binevenită!