Activități pentru prevenirea consumului de alcool și droguri în taberele școlare și casele de tip familial din județul Hunedoara

Activități pentru prevenirea consumului de alcool și droguri în taberele școlare și casele de tip familial din județul Hunedoara

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Hunedoara au desfășurat în cursul lunii iulie 2024 o serie de activități de informare și conștientizare a tinerilor și adolescenților participanți în cadrul taberelor de vară organizate pe raza județului Hunedoara, precum și a celor din casele de tip familial, cu privire la riscurile asociate uzului de substanțe psihoactive.

Spre exemplu, în cadrul activităților din localitatea Câmpu lui Neag, peste 200 de copii și adolescenți prezenți au primit informații despre efectele și riscurile consumului de alcool și droguri, factorii de risc și de protecție, dar și despre serviciile de asistență specializată disponibile, la nivel local, în cazul în care se confruntă, direct sau indirect, cu probleme cauzate de consumul de substanțe psihoactive.

Totodată, au fost realizate activități în cadrul Rețelei de Case Familiale Orăștie. 25 de copii și adolescenți instituționalizați au fost informați despre efectele și riscurile consumului de alcool și droguri.

Pe tot parcursul vacanței școlare, specialiștii CPECA Hunedoara vor continua desfășurarea activităților preventive atât pentru tinerii instituționalizați cât și pentru adolescenții participanți în cadrul taberelor de vară de la nivelul județului.

De asemenea, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara reamintesc că oferă gratuit servicii de informare, evaluare, consiliere și asistență specializată, pentru persoanele consumatoare de droguri și aparținători.