Minerul Lupeni începe noul sezon fotbalistic în Liga a III-a

Minerul Lupeni începe noul sezon fotbalistic în Liga a III-a

Momentul de debut al noului sezon competițional 2024-2025 în fotbalul românesc, aduce pentru echipa Minerul Lupeni o veste foarte bună: promovarea în Liga a III-a.

Cu toate că Minerul Lupeni, câștigătoare a campionatului județean în sezonul 2023-2024 și câștigătoare a etapei zonale a Cupei României, a pierdut barajul pentru promovare în fața echipei Viitorul Arad, ambele echipe care au jucat în barajul pentru promovare se regăsesc acum pe tabloul competițional al Ligii a III-a la fotbal, în ediția de campionat 2024-2025, mai mult acestea vor fafe parte din aceeași serie.

Decizia promovării echipei de fotbal Minerul Lupeni a fost luată în Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal, care a validat astfel solicitarea CS Minerul Lupeni de a fi admisă în Liga a III-a în cazul în care ar fi disponibil un loc vacant. Având în vedere adresa din 13 august 2024 prin care clubul CS Şoimii Lipova a anunţat că nu mai poate participa în sezonul 2024-2025 al competiţiei Liga 3, a rezultat un loc vacant pe care FRF l-a atribuit echipei din Valea Jiului.

Astfel, Minerul Lupeni va evolua în noul sezon fotbalistic în Seria a 9-a a Ligii a III-a, alături de echipele: CSC Timișul Șag, ACS Viitorul Arad, CSS Ghiroda și Giarmata Vii, SSU Politehnica Timișoara, CSC Peciu Nou, ACS Progresul Pecica, CS Lotul Băile Felix, CS Avântul Periam, CS Gloria Lunca – Teuz Cermei.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță se declară mulțumit de această decizie a FRF care, în opinia sa, mai atenuează din supărările justificate generate de problemele de arbitraj semnalate la finalul sezonului precedent. „Cred că Minerul Lupeni merită această promovare și salut decizia FRF de a aproba memoriul echipei noastre și de a atribui locul vacant lăsat de retragerea echipei din Lipova, către Minerul Lupeni. Ne bucurăm, cu toți cei care susțin această echipă de suflet a fotbalului din municipiul Lupeni, de această decizie și salutăm revenirea echipei de fotbal Minerul Lupeni în Liga a III-a în timp record, la doar doi ani de la reînființarea clubului și reînscrierea în competițiile organizate sub egida FRF. Ne dorim să facem o figură cât mai frumoasă în această ediție de campionat și, împreună cu fotbaliștii, cu antrenorii și finanțatorii, urmează să ne stabilim și un obiectiv pentru noul sezon competițional. Hai, Minerul!”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.