Pregătiri pentru începerea anului școlar 2024-2025 la Petroșani

Pregătiri pentru începerea anului școlar 2024-2025 la Petroșani

În unitățile de învățământ din municipiul Petroșani se fac pregătiri în vederea începerii, în cele mai bune condiții a noului an școlar, care debutează luni, 9 septembrie 2024.

În acest scop, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a convocat la sediul Primăriei toți managerii unităților de învățământ de pe raza localității pentru a analiza modul în care se fac pregătirile necesare pentru debutul anului școlar. „Am invitat directorii unităților de învățământ la o întâlnire de lucru, unde s-au purtat discuții legate de începerea noului an şcolar, dar și despre stadiul implementării proiectelor finanțate prin PNRR în vederea dotării unităților de învățământ și a laboratoarelor școlare cu echipamente, mobilier și tot ceea ce este necesar pentru un act educațional la cele mai înalte standarde”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

În cadrul discuțiilor a fost reliefat faptul că, în general, noul an școlar poate începe sub cele mai bune auspicii la grădinițiele, școlile și liceele de pe raza localității. Există însă și două situații speciale, respectiv cele de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Școala gimnazială „I.G. Duca”, instituții educaționale la care au fost demarate, în această vară, ample lucrări de modernizare realizate prin fonduri europene accesate prin PNRR. Și în cazul elevilor care studiază în cadrul acestora, au fost însă găsite soluții pentru ca anul școlar să se deruleze în mod corespunzător.

”Avem două situații punctuale, Școala IG Duca-sediul vechi și Colegiul Național „Mihai Eminescu”, unde avem în desfășurare lucrări de eficientizare energetică și unde copiii nu vor începe școala în sediile respective. Am identificat însă cele mai bune soluții pentru ca actul educațional să nu fie afectat de aceste lucrări de investiții, Astfel, copiii de la Școala IG Duca-sediul vechi vor începe noul an școlar la Colegiul „Dimitrie Leonida”, unde vor avea cursuri de dimineață, iar elevii care urmează cursurile de la acest liceu vor merge la școală după-amiază. Similar, liceeni de la Colegiul Național Mihai Eminescu vor face cursuri la Școala gimnazială „Avram Stanca”, potrivit programului stabilit de conducerea de acolo”, a mai spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

La Petroșani, noul an școlar va începe luni, 9 septembrie 2024, cu o festivitate publică la care vor participa toți elevii de la unitățile de învățământ din Petroșani, Această festiviutte la avea loc în Parcul Central „Carol Schreter” de la ora 10,00.