Echipamente noi pentru pregătirea elevilor de la Clubul Sportiv Școlar Petroșani

Echipamente noi pentru pregătirea elevilor de la Clubul Sportiv Școlar Petroșani

Clubul Sportiv Școlar Petroșani, una din instituțiile de educație vocațională cu rezultate meritorii în activitatea sportivă, este primul beneficiar al unor investiții în dotarea cu aparatură specifică de înaltă calitate, achiziționată de administrația publică locală de la Petroșani în cadrul proiectului european derulat de Primăria municipiului Petroșani în cadrul PNRR, proiect intitulat „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din municipiul Petroșani.”

În cadrul acestui proiect, Clubul Sportiv Școlar Petroșani s-a înnoit cu echipamente specifice de ultimă generație pentru sala de forță.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi împreună cu directorul CSȘ Petroșani, prof. Lele Răducu sunt primii care au testat noile aparate, iar edilul din Petroșani apreciază că aceste aparate vor contribui și mai mult la pregătirea elevilor care fac performanță în sporturile in care activează. „Investiția în educație, putem spune că este cheia viitoare de succes a unei societăți, baza și fundamentul unei creșteri sănătoase, iar administrația publică locală va fi întotdeauna un partener de încredere al performerilor la învățătură sau în activitățile culturale și sportive”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

În cadrul proiectului european „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din municipiul Petroșani” vor beneficia de investiții specifice și celelalkte unități de învățământ preuniversitar din această localitate, achizițiile fiind făcute în deplină concordanță cu necesitățile și solicitările fiecărei unități de învățământ cuprinse în proiect.

Valoarea totală a acestui proiect este de 14.292.242,48 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile prin PNRR este de 11.986.463,81 lei + TVA, valoarea neeligibilă a fiind asigurată de la bugetul local.