Drum expres între Simeria și Petroșani, un proiect asumat de tânărul politician Beniamin Coțan

Drum expres între Simeria și Petroșani, un proiect asumat de tânărul politician Beniamin Coțan

Tânărul antreprenor petrilean Beniamin Coțan, care și-a anunțat recent intenția de a intra în viața politică și de a se implica în formarea unei noi generații de oameni politici și în regiunea Văii Jiului și a județului Hunedoara, spune că unul dintre motivele principale care l-au determinat să ia în calcul, la modul cel mai serios, implicarea în viața politică, este ceea ce putem defini a fi „izolarea Văii Jiului”.

„Sunt câteva lucruri care m-au determinat să mă gândesc serios la implicare în politică. Unul dintre acestea este “izolarea Văii Jiului” de inima județului nostru, de Deva sau de Hunedoara. În acest scop, am lansat în mod public o inițiativă îndrăzneață: obținerea fondurilor pentru investiții în realizarea unui drum expres între Petroșani și Simeria. Niciun politician nu are acest proiect pe agenda sa! Drumul acesta, în mod normal, îl parcurgem în prezent în aproximativ într-o oră și jumătate. Cu un drum expres, însă, cei 80 km îi vom putea parcurge în mai puțin de o oră, iar timpul rămas îl putem investi în familie, hobby-uri sau în dezvoltarea afacerilor noastre”, spune Beniamin Coțan.

Acesta apreciază că un drum expres ar deschide Valea Jiului către un număr mai mare de turiști care vin dinspre alte orașe importante, prin simpla conectare la Autostrada A1. „Un drum expres nu este doar o simplă infrastructură, ci o investiție în viitorul nostru și al copiilor noștri. Înseamnă acces la o asistență medicală mai rapidă și mai eficientă. Înseamnă acces mai rapid la școli cu renume. Un drum expres este mai mult decât o simplă infrastructură, este o investiție în viitorul nostru, în sănătatea noastră, în educația copiilor noștri și în dezvoltarea economică a zonei. Noi, locuitorii Văii Jiului, merităm să fim parte integrantă și nu una izolată de restul județului. Un drum expres este primul pas”, explică Beniamin Coțan.

Propunerea sa a fost deja îmbrățișată de comunitatea oamenilor de afaceri din Valea Jiului, la nivelul Asociației Comitetul de Inițiativă, asociație reprezentativă a oamenilor de afaceri din regiune, a fost lansată chiar și o petiție publică, în vederea susținerii acestui proiect considerat drept unul esențial pentru dezvoltarea economică și turistică a Văii Jiului.

„În numele întreprinderilor locale și al locuitorilor Văii Jiului, Asociația Comitetului de Inițiativă Valea Jiului (ACIVJ), atrage atenția asupra faptului că amânarea continuă a construirii Drumului Expres Petroșani – Simeria nu face decât să perpetueze dificultățile economice și sociale ale microregiunii noastre și să pericliteze utilizarea optimă a fondurilor nerambursabile dedicate dezvoltării sale durabile. Reamintim faptul că la mulți ani după închiderea minelor și pierderea a mii de locuri de muncă, comunitatea noastră încă se confruntă cu provocări economice și sociale majore, în ciuda tuturor demersurilor de transformare a Văii Jiului într-un pol de dezvoltare și prosperitate. Din perspectiva mediului de afaceri local drumul expres Petroșani – Simeria este vital pentru dezvoltarea economică a Văii Jiului și pentru conectarea acesteia la rețelele naționale și europene de transport. Acest proiect va conecta direct Valea Jiului la Coridorul IV Pan-European prin Autostrada A1, oferind acces rapid și sigur la rețelele de transport europene. Această infrastructură va atrage investitori, va crea locuri de muncă și va stimula economia locală, contribuind la creșterea nivelului de trai pentru toți locuitorii”, spune Liliana Scarlat, reprezentant al Asociației Comitetul de Inițiativă.

Cei care doresc să semneze petiția publică privind susținerea publică a proiectului de investiții „Construire drum expres Petroșani-Simeria”, o pot face urmând linkul: https://www.petitieonline.com/sustine_construirea_drumului_expres_petroani_-_simeria

Reprezentanții mediului de afaceri din Valea Jiului solicită Guvernului României să trateze acest proiect ca pe o  investiție strategică pentru viitorul Văii Jiului și al României și să ia măsurile necesare pentru construirea Drumului Expres Petroșani – Simeria în regim de urgență.

„Nu trebuie să mai așteptăm să ne rezolve cineva problemele. Ne vom implica și vom pune presiune pe politicieni să fie rezolvate. Noi, locuitorii Văii Jiului, merităm să fim parte integrantă și nu una izolată de restul județului. Un drum expres este primul pas”, consideră tânărul antreprenor Beniamin Coțan, cel care și-a propus să facă din acest demers, primul său proiect politic.

Omul de afaceri Beniamin Coțan este fondator al grupului de firme CTC din orașul Petrila.