Alpinistul Adrian Ahrițculesei, invitat de onoare la Zilele municipiului Brad

Alpinistul Adrian Ahrițculesei, invitat de onoare la Zilele municipiului Brad

Alpinistul Adrian Ahrițculesei din Petroșani este invitat de onoare la „Zilele Municipiului Brad”, în cadrul unui eveniment special în care, la invitația primarului Florin Cazacu, sportivul din Valea Jiului le va vorbi brădenilor despre cel mai important succes al carierei sale în alpinism: cucerirea Vârfului Everest din Munții Hymalaia, cel mai înalt vârf montan al Terrei.

„Alpinistul Adrian Ahritculesei are un palmares impresionant, el reușind să urce pe cele mai inalte vârfuri montane și vulcani de pe fiecare continent al planetei, fiind detinator al trofeului Seven Summits și Seven Volcanoes! Anul acesta, alpinistul Adrian Ahrițculesei de devenit și primul hunedorean care a reusit să ajunga pe Vârful Everest 8845 m, cel mai înalt vârf al planetei”, spune Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Acesta spune că performanțele alpinistului din Valea Jiului au devenit o veritabilă sursă de inspirație pentru mulți brădeni iubitori de munte, arătând că, spre exemplu, chiar în aceste zile, trei alpiniști brădeni au dus steagul României si al Municipiului Brad pe Vârful Grossglokner, 3798 m, cel mai înalt vârf din Austria! „În dimineața zilei de 14 august 2024 ora 8.30, după o ascensiune cu multe pasaje tehnice si zone cu gheață, echipa de brădeni formata din Radu Pavel, Silviu Nemeș, Flavius Florea și Ovidiu Pârva a ajuns cu bine pe Vârful Grossglockner – 3798 m. Felicitări pentru reușită!”, spune primarul Florin Cazacu.

Întâlnirea publicului brădean cu alpinistul Adrian Ahrițculesei va avea loc în data de 17 august 2024, ora 14.00 la Centrul Cultural Adrian Păunescu din municipiul Brad. În cadrul întâlnirii vor fi prezentate imagini și clipuri video din timpul ascensiunilor realizate de Adrian Ahrițculesei, iar alpinistul va răspunde la întrebările venite din partea publicului.

Participarea celor interesați este gratuită!