”Sărbătoarea micilor mari români” de la Școala ”I.G. Duca” din Petroșani

De la elevi și până la dascăli, întreaga comunitate a Școlii gimnaziale ”I.G. Duca” din Petroșani a îmbrăcat straie populare de sărbătoare, în semn de mare cinste față de sărbătoarea națională a României. Astfel, ei au marcat, în cadrul unui frumos eveniment cultural-artistic prezentat de elevii școlii, Centenarul Marii Uniri prin evocări istorice, cântece și dansuri. Toate acestea au fost derulate sub genericul ”SĂRBĂTOAREA MICILOR MARI ROMÂNI”, o altă activtate din generosul proiect ”România la centenar”, derulat n cadrul aceste școli de referință din regiunea Văii Jiului. 

La sărbătoarea celor de la ”I.G. Duca” a fost prezent și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, care s-a declarat încântat de prestația copiilor și de spiritul lor românesc, sincer și autentic.

Pentru copiii la la această școală o bucurie imensă a constituit-o și întâlnirea cu unul dintre eroii municipiului Petroșani, performerul Avram Iancu, un adevărat model pentru toți românii. De asemenea, ei s-au bucurat de cuvintele frumoase spuse atât de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, cât și de cele rostite de părintele Iulian Selaje și de directorul școlii, prof. Ștefan Demeter Mohora.