Ediția 2019 a Cupei Pro Parâng, un eveniment cât… două !

Home Reportaj Ediția 2019 a Cupei Pro Parâng, un eveniment cât… două !
Ediția 2019 a Cupei Pro Parâng, un eveniment cât… două !

Asociația de schi-turism Pro Parâng din municipiul Petroșani a fost nevoită să reprogrameze startul celei de-a VII-a ediții a Cupa Pro-Parâng la schi alpin, programată inițial pentru data de 10 martie, vântul puternic făcând imposibilă funcționarea instalațiilor de transport pe cablu, fapt care a împiedicat foarte mulți concurenți înscriși în această competiție tradițională să mai ajungă la linia de start.

În aceste condiții, organizatorii au luat decizia de a organiza, la data programată, doar întrecerea rezervată concurenților din secțiunea ”legitimați”, aceștia fiind copiii aflați la Baza Didactică a CSȘ Petroșani, secțiunea destinată sportivilor ”nelegitimați și amatori”, fiind reprogramată pentru duminică, 17 martie.

La starul competiției destinate spotivilor legitimați s-au aliniat un număr de 71 concurenți, fiind vorba atât de tinere speranțe în schiul alpin de la CSȘ Petroșani, de la Ski &Bike Racing Sibiu, de la Sport N Joy și de la Clubul Sportiv Gligor Arieșeni. Cele mai bune rezultate au fost recompensate cu diplome și cupe.

Pentru întrecerea rezervată amatorilor, noua zi de concurs aleasă, 17 martie, s-a dovedit de bun augur, având în vedere că aceasta a debutat cu mult soare, cu un strat de zăpadă încă consistent și cu pârtii bine amenajate de administratorii Domeniului Schiabil Parâng. Toate acestea, spune Cazimir Radvanski, președintele Asociației Pro Parâng, au creat condițiile ideale pentru a desfășura cu succes competiția. La linia de start s-au prezentat un număr de 46 concurenți nelegitimați, distribuiți pe 8 categorii de concurs. Acesta a avut loc pe pârtia Telescaun unde zăpada suficient de consistentă a permis amenajarea uni traseu de slalom.

”Nu au fost înregistrate incidente, toți amatorii au parcurs cu bine traseul și au fost bucuroși de faptul că se mai organizează astfel de competiții. Toți participanții au primit diplome și cei cu cele mai bune rezultate, cupe”, ne-a declarat Cazimir Radvanski.

Cert este că, deși în premieră Cupa Pro-Parâng la schi alpin a fost ”scindată” în două evenimente sportive, derulate la o distanță de o săptămână unul de celălalt, în ansamblu întregul eveniment a fost o reușită. O reușită la care, în opinia organziatorilor, un rol important l-au avut și partenerii și sponsorii acestei ediții a Cupei Pro Parâng, respectiv  Primăria și Consiliul Local al Municipiului Petroșani, Clubul Sportiv Școlar Petroșani, Hotel Rusu și Apres Ski Parâng, cărora li se cuvin mulțumiri pentru efort și generozitate.