Timeea Filip, un muzician de nota 10 format la ”fabrica de pian” de la Petroșani

Home Educație Timeea Filip, un muzician de nota 10 format la ”fabrica de pian” de la Petroșani
Timeea Filip, un muzician de nota 10 format la ”fabrica de pian” de la Petroșani

Elevii talentați ai ”Fabricii de pian” din Petroșani confirmă nu doar în concursurile naționale de gen și nu doar la pian, ci și la alte instrumente muzicale, iar cel mai important este faptul că reușesc să facă dovada talentului și educației lor în probele de examen.

Un exemplu elocvent în acest sens îl constituie și tânăra violonistă Timeea Filip. Aceasta a susținut zilele trecute probele de aptitudini pentru admiterea la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara. Aceasta a reușit să facă dovada talentului său impresionând membrii comisiei, care i-au acordat la finalul recitalului nota maximă: 10 ! O notă ce reprezintă deja ”certificatul de acces” al tinerei violoniste din Valea Jiului în eșalonul superior al ”fabricii de artiști” din România, așa cum este și Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara.

Se vede treaba că lecțiile de vioară predate de profesorul Tiberiu Berbeniță precum și lecțiile de teorie muzicală predate de profesorul Vasile Pop au făcut ca toate greutățile de emiterea sunetului, mânuirea ușoară a arcușului, studiul partiturilor muzicale să devină un țel pentru Timeea Filip.

”Atât de generoasă, de bogată, ni se pare vioara, şi poate singurul instrument care poate fi, într-o secundă, năzuros, încruntat, categoric, şi-apoi firav, subţire, dulce, ca o rugăminte. Prin perfecțiunea cu care Timeea Filip a obținut această importantă realizare se pare că viața i-a oferit marea șansă de a face ceea ce iubește cel mai mult: să le împărtășească celorlalți bucuria de a cânta. Și de a încânta, adăugăm noi. Succes pe mai departe!”, spune prof. Nicoleta Demeter, vicepreședintele Asociației ”Fabrica de pian” de la Petroșani, o asociație care și-a propus să aducă în atenție succesul tinerilor muzicieni din Valea Jiului, ori de câte ori acesta își face simțită prezența.