Alte 620 de decizii de pensie recalculate pe Legea 221/2018 au plecat către beneficiarii din Valea Jiului

Home Politică Alte 620 de decizii de pensie recalculate pe Legea 221/2018 au plecat către beneficiarii din Valea Jiului
Alte 620 de decizii de pensie recalculate pe Legea 221/2018 au plecat către beneficiarii din Valea Jiului

Recalcularea drepturilor de pensie pentru beneficiarii legii 221/2018 merge pe repede-nainte, având în vedere că mai sunt doar 3 luni în care toate pensiile cuvenite pentru foștii salariați în grupele I și II muncă, care au ieșit la pensie înainte de 1 ianuarie 2011, trebuie recalculate în baza noului act normativ.

Senatorul Cristian Resmeriță, inițiator și susținător al acestei legi le-a solicitat celor de la Casa națională de Pensii să urgenteze procedurile de recalculare, astfel încât cei în drept să beneficieze cât mai repede posibil de pensiile recalculate. După ce a anunțat la începutul acestei luni că un număr de 500 de noi dosare de pensie au fost recalculate la nivelul Văii Jiului, în cursul zilei de marți, 26 iunie, senatorul Cristian Resmeriță a anunțat că, din informațiile furnizate de Casa Națională de Pensii, alte 620 de dosare au fost finalizate, iar noile decizii au fost deja expediate către pensionarii din Valea Jiului.

”Mai sunt însă o serie de beneficiari ai Legii 221/2018 pentru care încă nu au fost emise noile decizii de pensie. Am înțeles că lucrurile sunt un pic mai greoaie, pentru că este nevoia ca, mai întâi, să fie emise deciziile de recalculare a pensiilor pe vechea lege a grupelor de muncă, după care acestea sunt corectate de Legea 221/2018. Practic, vorbim de o serie de cazuri în care e nevoie de emiterea a două decizii noi, fapt care îngreunează munca celor de la Casa de Pensii. Am primit însă asigurări că toate pensiile în drept vor fi recalculate înainte de termenul limită prevăzut de lege. Personal, le mulțumesc pe de o parte celor de la Casa de Pensii, pentru că au făcut în acest luni un efort considerabil pentru a finaliza miile de dosare de recalculare prevăzute de Legea 221/2018, iar pe de altă parte le mulțumesc pensionarilor pentru încredere și răbdare”, a declarat senatorul PSD Cristian Resmeriță.

Acesta a precizat că toți beneficiarii Legii 221/2018 vor primi pensiile recalculate până la începutul toamnei și, ceea ce este la fel de important, vor primi drepturile de pensie inclusiv retroactiv, de la data de 1 octombrie 2018, data intrării în vigoare a prevederilor Legii 221/2018.