Noi investiții în sănătate aprobate de Consiliul județean Hunedoara

Home Administrație Noi investiții în sănătate aprobate de Consiliul județean Hunedoara
Noi investiții în sănătate aprobate de Consiliul județean Hunedoara

Consiliul Județean Hunedoara a aprobat, în ședința de vineri, 28 iunie, o hotărâre privind aprobarea notei conceptuale și a temei de proiectare pentru obiectivul de investiții „Construire clădire pentru radioterapie” în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Deva.

Clădirea va fi amplasată în incinta principală a SJU Deva pe locația unde, în prezent, există mai multe clădiri vechi (ateliere, fosta spălătorie, magazia metalică și fosta bibliotecă) ce urmează să fie demolate. Noul imobil va fi construit pe două nivele: demisol și parter. În clădire vor fi amenajate saloane, cabinet de consultații, sală de radioterapie, simulator (C.T.), camere tehnice și grupuri sanitare. De asemenea, sunt prevăzute două lifturi, unul fiind dimensionat pentru transportul pacienților. „Este o investiție importantă pentru că, pacienții cu afecțiuni oncologice, pentru această metodă terapeutică trebuie să se deplaseze la alte spitale, clinici universitare unde ajung să fie tratați și noaptea.Radioterapia este o metodă terapeutică importantă pentru afecțiunile oncologice. În acest an am identificat locația, se va executa proiectul și fundația, urmând ca investiția mare, echipamentul de radioterapie urmând să ajungă prin Ministerul Sănătății”, a declarat dr. Ioan Demeter din cadrul SJU Deva.

Echipamentele necesare pentru radioterapie vor ajunge în dotarea SJU Deva printr-un program național derulat de Guvernul României prin Ministerul Sănătății.

Valoarea estimată a investiției este de 7,1 milioane de lei, suma fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean Hunedoara.

„Aceste investiții atestă grija pentru ceea ce înseamnă sănătatea populației. Consiliul Județean Hunedoara se implică, și demonstrăm acest lucru, în susținerea financiară a investițiilor care sunt necesare pentru ca serviciile medicale să fie îmbunătățite continuu”, a declarat, la rândul său, Mircea Flaviu Bobora, președintele CJ Hunedoara.