Tribunalul Hunedoara îl repune pe Eduard Edelhauser în funcția de prorector al Universității din Petroșani

Home Stiri la zi Tribunalul Hunedoara îl repune pe Eduard Edelhauser în funcția de prorector al Universității din Petroșani

Demis din calitatea de prorector al Universității din Petroșani la începutul acestui an, prof.univ.dr.ing. Eduard Edelhauser ar putea reveni în funcție, după ce Tribunalul Hunedoara a emis în acest sens o sentință executorie prin care Universitatea din Petroșani trebuie să-i redea acestuia funcția de conducere, până la judecarea pe fond a cauzei procesului în care fostul prorector contestă decizia demiterii sale din funcție.

”Sentința pronunțată astăzi de Tribunalul Hunedoara, reprezintă pentru mine Eduard Edelhauser, dar mai ales pentru cei 33 de colegi care m-au sprijinit în alegerile pentru funcția de Rector din anul 2016, un act de respect pentru adevăr, pentru dreptate și pentru dreptul de a spune ceea ce gândești”, a declarat prof.univ.dr.ing. Eduard Edelhauser.

Rectorul Universității din Petroșani apreciază însă că măsura dispusă de instanță este doar una temporară și își exprimă convingerea că, la dezbaterile pe fond ale cauzei, se va demonstra că decizia luată de conducerea Universității în legătură cu fostul prorector a fost una justă.

Repunerea în funcția de prorector al Universității din Petroșani a lui Eduard Edelhauser, fie chiar și cu caracter temporar, este în măsură să creeze o altă problemă, având în vedere că succesorul acestuia, conf.univ.dr.ing. Ilie Uțu a renunțat la calitatea de decan al Facultății de Mașini și Instalații Miniere pentru a putea fi numit în funcția de prorector.