Crucea Roșie a adus jucării pentru copiii de la Grădinița PP3 Petroșani

Home Educație Crucea Roșie a adus jucării pentru copiii de la Grădinița PP3 Petroșani
Crucea Roșie a adus jucării pentru copiii de la Grădinița PP3 Petroșani

Un parteneriat derulat de Societatea Națională de Cruce Roșie și cunoscutul producător și distribuitor de jucării Noriel le-a adus copiilor de la Grădința PP3 din cartierul Aeroport al municipiului Petroșani zeci de pachete cu jucării noi pe care copiii s-au grăbit să le testeze astăzi, împreună cu primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi. Acesta a fost prezent la predarea-primirea pachetelor cu jucării, după ce administrația locală a fost invitată să propună beneficiarul direct al acestei donații făcute de Crucea Roșie. ”Este vorba despre o acțiune generoasă a Crucii Roșii. Împreună cu doamna director Lucia Muntean, noi am decis ca aceste jucării să ajungă aici, la copiii de la Grădinița PP3 din cartierul Aeroport. Eu cred că e o inițiativă mai mult decât binevenită și strigătele de bucurie, aplauzele și zâmbetele cu care am fost primiți astăzi de către copiii de la grădinița din Aeroport sunt răspunsul categoric că nu am greșit când am, luat această decizie”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Primarul municipiului Petroșani spune că a fost aleasă această grădiniță pentru a beneficia de această donație, având în vedere numărul mare de copii care frecventează această grădiniță, dar și faptul că mulți dintre aceștia provin din familii cu venituri modeste. Acesta a mai precizat, de asemenea, că anul acesta, administrația locală de la Petroșani a făcut investiții semnificative la această grădiniță. ”Am rezolvat problema structurii de rezistență a clădirii, am pus gresie nouă la parter, am schimbat instalațiile sanitare și am modernizat bucătăria și sala de mese. Vin foarte mulți copii aici și ne dorim ca aceștia să beneficieze de toate condițiile necesare, de la jucării și material didactic, până la masă și cazare corespunzătoare și acționăm în această direcție”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Directorul structurii educaționale Grădinița PP2 Petroșani (din care face parte din grădinița din Aeroport), prof. Lucia Muntean spune că grație interesului manifestat de autoritățile locale de la Petroșani, în acest moment toate grădinițele din Petroșani dețin autorizație de funcționare de la DSP și peste tot copiii au parte de cele mai bune condiții.

Președintele Subfilialei Petroșani a Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Cristina Sîrbu spune că la Grădinița PP3 din Petroșani au ajuns doar jumătate dintre jucăriile primite pentru Valea Jiului în cadrul parteneriatului Crucii Roșii cu Noriel, cealaltă jumătate urmând să ajunsă la Centrul educațional al Crucii Roșii de la Lupeni.