Sportivul Avram Iancu licitează ochelarii și casca cu care a înotat pe Marea Neagră, pentru o cauză umanitară

Home Stiri la zi Sportivul Avram Iancu licitează ochelarii și casca cu care a înotat pe Marea Neagră, pentru o cauză umanitară
Sportivul Avram Iancu licitează ochelarii și casca cu care a înotat pe Marea Neagră, pentru o cauză umanitară

Apreciatul sportiv petroșenean Avram Iancu nu este numai un sportiv de performanță, ci și un om cu o mare tărie de caracter, lucru demonstrat nu o dată în atitudinea și faptele sale îndreptate unor semeni aflați în nevoie.

În seria acțiunilor cu caracter umanitar, Avram Iancu anunță că a decis să se alăture, în acest final de an, campaniei derulate de Asociația Speranță Pentru România, prin care se dorește sprijinirea lui Valentin Hossu, un petroșenean care suferă de o boală cumplită, degenerativă, distrofie musculară.

”Anul trecut, după ce am înotat 680 de kilometri, pe 31 octombrie 2018, am „cucerit” Istanbulul în mod pașnic. Anul acesta, pe 31 octombrie doresc să cucerim împreună un spirit de empatie pentru Hossu Valentin, un prieten din Petroșani, care abia mai merge, iar drumul lui este spre scaunul cu rotile, un scaun pe care însă nu îl are. Asociația Speranță Pentru România a inițiat o campanie de achiziție a unui cărucior electric cu ajutorul căruia Valentin să se poată deplasa. Mă alătur și eu acestei campanii”, a anunțat sportivul Avram Iancu.

În acest scop, Avram Iancu va îmbrăca din nou costumul de înot și, în 31 octombrie 2019, se va avânta într-o acțiune prin care își propune traversarea Lacului Cinciș din județul Hunedoara, fără costum de neopren, la o temperatură prognozată de doar 6-7 grade Celsius.

De asemenea, Avram Iancu a decis să scoată la licitație ochelarii și casca de înot pe care le-a purtat în aventura sa de pe Marea Neagră. ”Pretul de licitație pentru fiecare obiect este de 100 de euro. Pentru cei care doresc să ajute campania, licitând, vă rog să scrieți suma licitată în comentariu la poza care arată obiectul dorit de dvs. Campania durează 30 de zile. Dar mai multe detalii despre cazul lui Valentin, cât și despre modalitățile de implicare directă, le găsiți în linkul oficial al campaniei inițiată de Speranță Pentru România. Vă mulțumesc anticipat pentru susținerea lui Valentin !”, a mai spus sportivul Avram Iancu.