PSD despre Start-Up Nation, în varianta PNL

Home Politică PSD despre Start-Up Nation, în varianta PNL
PSD despre Start-Up Nation, în varianta PNL

Social-democrații din județul Hunedoara arată, prin intermediul unui comunicat de presă primit la redacție, că printre alte măsuri politice, PNL are în vedere restrângerea programului Start Up Nation. Iată punctul de vedere al PSD Hunedoara pe acest subiect.

”Președintele PNL, Ludovic Orban, declara în ianuarie 2018: ”nu văd ce sens are Ministerul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii. Mai ales în condițiile eșecului lamentabil al  programului Start Up, în care am înțeles că din miile de solicitări nu s-au finanțat decât vreo 23 de solicitanți în cadrul programului Start Up”.

De prima declarație s-a și ținut, în sensul că în programul de guvernare al PNL, Ministerul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii nu mai există. Cât privește programul Start Up Nation, PNL își propune în mod cert restrângerea lui, dacă nu se va ajunge chiar la desființare. În realitate, prin Start-Up Nation nu au fost finanțate doar 23 de proiecte, cum afirma Orban, ci s-au înființat peste 17.000 de firme și s-au creat peste 35.000 de noi locuri de muncă.

Start-Up Nation este unul dintre programele importante lansate în guvernarea PSD, iar principalul scop al acestuia a fost acela de a-i convinge  pe tineri să nu mai plece din țară și să își înceapă o afacere în România.

Tot pentru tineri, dar în egală măsură pentru oricine vrea să aibă propria afacere, a fost lansat și Start-Up Diaspora, un program care se adresează românilor de pretutindeni. În cadrul acestui program, beneficiarii primesc fonduri nerambursabile în valoare de până la 200.000 lei.

Susținerea antreprenoriatului este una dintre condițiile necesare pentru ca țara noastră să încurajeze tinerii, iar proiectul Start-Up Nation s-a dovedit un real succes.

În județul Hunedoara, potrivit datelor prezentate de Consiliul Județean, 340 de antreprenori beneficiază de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor, dintre care 118 în 2018 și 222 în 2019.

Așadar, măsurile adoptate de guvernarea PSD au ajuns și în Hunedoara, impulsionând tinerii și mediul de afaceri din județ. Ce se va alege de Start-Up Nation și cum vor fi finanțate afacerile tinerilor în guvernarea PNL? O spun singuri – va fi restrâns.”

Biroul de presă al Organizației Județene a PSD Hunedoara