Senatorul Cristian Resmeriță l-a avertizat pe ministrul Economiei că la companiile miniere din Valea Jiului PNL a cam dat cu oiștea-n gard

În cadrul audierilor din Parlament ale miniștrilor noului Cabinet Orban, propus pentru investitură, senatorul social-democrat Cristian Resmeriță a ținut să atragă atenția, în plenul comisiei de specialitate care l-a audiat pe ministrul propus al Economiei, Virgil Popescu, că în cadrul companiilor miniere din Valea Jiului, guvernul liberal a girat o serie de acțiuni care sunt, potrivit exprimării senatorului Resmeriță, ”de noaptea minții”.

Parlamentarul de Valea Jiului a ținut să aducă la cunoștința ministrului propus pentru portofoliul Economiei că, pe mandatul precedentului Guvern liberal, PNL a girat numirea la conducerea Complexului Energetic Hunedoara, cel mai important agent economic din județ și unul dintre coloșii energetici ai României, pe post de administrator special, a unui politician liberal local care însă nu are nici un fel de pregătire în domeniu. ”Viața celui mai important colos industrial din județul Hunedoara a fost dat pe mâna unui om, nu știu dacă bun sau rău, dar pot spune categoric că este unul fără nici un fel de experiență, care nu a condus nimic de-a lungul vieții, nu a fost nici măcar șef de echipă la Mina Lupeni, ci a fost electrician cea mai lungă perioadă a carierei sale. Este adevărat că la 40 și ceva de ani a făcut o facultate de drept la o filială din Petroșani a unei facultăți, dar nu comentez acum acest aspect. Mie mi se pare de maxim tupeu și, să nu se supere domnul ministru sau dumneavoastră, stimați colegi parlamentari, dar eu cred că nu poți ca destinul economic al unui județ să fie pus în mâna unui astfel de om”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță, în cadrul sesiunii de audiere a ministrului Economiei.

Acesta a atras atenția și asupra faptului că la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului, după disponibilizările de personal care au avut loc la finalul anului trecut și care s-au soldat cu ieșirea din sistem a circa 350 de salariați la 31 decembrie 2019, unul dintre angajații plecați din sistem de pe un important post de conducere a fost reangajat a doua zi, tot pe un post de conducere. ”Aș putea să-l felicit pe domnul ministru pentru că și liberalii au început să facă angajări în Valea Jiului. Numai că, dacă pe vremea mult hulitei guvernări PSD, în Valea Jiului s-au făcut sute de angajări în sectorul minier, direct în producție, în subteran, la front, pe guvernarea liberală s-a dat drumul la angajări. Numai că, spre deosebire de noi, este vorba din nou despre maxim tupeu, pentru că vorbim despre doar o singură angajare, întâmplător a unui lider liberal din zonă, directorul general adjunct al SNIMVJ, reangajat la societate la doar o zi după ce s-a disponibilizat din același post, cu toate facilitățile aferente oferite de stat. Eu nu pot decât să felicit guvernarea liberală pentru acest ”succes” în crearea de locuri de muncă în Valea Jiului, dar în același timp, voi recomanda celorlalți 319 disponibilizați de la SNIMVJ din 2019 să-și depună și dânșii cereri de reangajare pe modelul liberal, pentru că fiecare și-ar dori, cu siguranță, să mai muncească pentru a-și asigura veniturile necesare familiilor lor”, a mai spus, în Parlament, senatorul Cristian Resmeriță.

Dincolo de aceste semnale de alarmă transmise de senatorul de Valea Jiului ministrului propus de PNL pentru Ministerul Economiei, Virgil Popescu, votul parlamentarilor din Comisia de specialitate s-a încheiat cu un vot favorabil dat ministrului Popescu.