Gest de solidaritate și sprijin în vreme de pandemie al echipei INCD-INSEMEX Petroșani

Home Stiri la zi Gest de solidaritate și sprijin în vreme de pandemie al echipei INCD-INSEMEX Petroșani
Gest de solidaritate și sprijin în vreme de pandemie al echipei INCD-INSEMEX Petroșani

În vremurile de restriște pe care le trăim, orice mână întinsă activităților desfășurate de medici în spitalele autorizate să trateze bolnavii cu noul coronavirus, este mai mult decât un simplu gest de solidaritate și, la un moment dat, aceasta poate face chiar diferența între viață și moarte.

Printre numeroasele companii și instituții care au întins o astfel de mână de ajutor salvatoare se numără și echipa de la INCD-INSEMEX Petroșani. De la această instituție care, la rândul ei are printre obiectivele sale de activitate, salvarea de vieți omenești, au plecat către una din unitățile medicale din Valea Jiului, câteva aparate medicale deosebit de importanta în lupta medicilor împotriva COVID-19. Directorul INSEMEX Petroșani, dr. ing. George Artur Găman spune că întreaga echipă a institutului a subscris deciziei de trimite patru aparate de reanimare respiratorie – pulmotoare către Spitalul Municipal din Vulcan. Ideea a venit chiar din partea unui vechi salvator din echipa INSEMEX, acum pensionar, care a sugerat că aceste echipamente pot ajuta medicii de la unitatea spitalicească din Vulcan în situații critice, dacă va fi cazul.

”Am răspuns propunerii unui coleg salvator de la Vulcan și am transmis spre folosință Spitalului Municipal de la Vulcan și echipei domnului dr. Cătălin Popa, un vechi colaborator al nostru, un număr de 4 aparate de reanimare respiratorie – pulmotoare. Trei dintre acestea sunt de generație mai veche și unul de generație mai nouă, de proveniență germană. Pulmotoarele, pe care noi le utilizăm în activitatea curentă, dar și în acțiunile de salvare, îndeplinesc aceleași funcții ca și ventilatoarele mecanice din dotarea Spitalelor, singura deosebire fiind aceea că aceste echipamente sunt construite pentru utilizarea lor în teren, în acțiuni de salvare, având o durată de acțiune, cu timp mai limitat, în sensul că trebuie schimbate din timp în timp buteliile de oxigen la circa două ore de utilizare. Am considerat însă că, în situația actuală, până când spitalele autorizate să asigure tratarea bolnavilor cu noul coronavirus vor primi echipamentele medicale specifice, aceste pulmotoare pot să suplinească în mare măsură acțiunea medicilor în eventualitatea apariției unor cazuri de urgență”, spune dr.ing. George Artur Găman, directorul general al INCD INSEMEX.

Acesta precizează, în același timp, că împreună cu cele 4 aparate de reanimare respiratorie, a fost pusă la dispoziția medicilor de la Spitalul din Vulcan și suportul pentru încărcarea buteliilor de oxigen ale acestor dispozitive medicale, dar și un număr de 10 butelii de oxigen, cu precizarea că, la nevoie, numărul acestora poate fi suplimentat.

Prin această donație făcută Spitalului Municipal Vulcan, INCD-INSEMEX Petroșani se alătură eforturilor celor care-și propun să sprijine activitatea medicilor, aflați acum în linia întâi a ”războiului” împotriva pandemiei cu noul coronavirus.