La Petroșani se iau măsuri pentru ca noul an școlar să înceapă în deplină siguranță

Home Administrație La Petroșani se iau măsuri pentru ca noul an școlar să înceapă în deplină siguranță
La Petroșani se iau măsuri pentru ca noul an școlar să înceapă în deplină siguranță

Noul an școlar trebuie să înceapă la Petroșani în deplină siguranță și, mai ales, într-o formă agreată în egală măsură de profesori, părinți și elevi. Pentru a se asigura că așa se va și întâmpla, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi i-a invitat la o primă rundă de consultări pe directorii unităților de învățământ din această localitate.

Acesta i-a informat pe managerii de grădinițe, școli și licee că administrația publică locală le va pune la dispoziție materiale pentru igienizare și dezinfecție, măști sanitare de protecție, așa cum prevede legislația și le-a solicitat acestora să asigure cadrul necesar pentru ca acestea să fie utilizate corespunzător astfel încât riscul îmbolnăvirilor cu noul Covid-19 să fie unul cât mai mic în unitățile de învățământ din Petroșani.

În același timp, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a dorit să afle care sunt modalitățile prin care cei direct implicați în gestionarea sistemului educațional văd începerea noului an școlar și mai ales desfășurarea acestuia. ”Am vrut să aud de la fiecare director, în urma consultării pe care au avut-o cu părinții și cu corpul profesoral, părerea dumnealor în ceea ce privește modalitatea de începere a noului an școlar la Petroșani. Toate școlile își doresc să înceapă anul școlar în modalitatea hibrid, adică și prezență fizică la școală și online, decizia să rămână la părinți. Cei care doresc să facă școala online să aibă această posibilitate, iar cei care doresc să fie prezenți la școală să aibă această posibilitate. Până pe data de 2 septembrie noi o să mai avem o întâlnire în această formă. Se vor pregăti niște proceduri care vor fi unitare, proceduri care vizează modalitatea în care se va face accesul în școli, modul în care se vor ține orele sub această formă hibrid, iar a treia procedură este legată de ceea ce înseamnă măsuri de igienă, dezinfecție, programul școlilor. Modalitatea de desfășurare a orelor încă este în analiză. Ideea desprinsă este că 2 săptămâni, jumătate din clasă vine la școală, jumătate online, apoi se schimbă, pentru a putea să asigurăm distanțarea copiilor în timpul orelor de curs”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a precizat că toate procedurile privind modalitatea de desfășurare a noului an școlar vor trebui aprobate nu doar la nivelul unităților de învățământ, ci și în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

În altă ordine de idei, au fost discutate și o serie de probleme ridicate de managerii unităților de învățământ de la Petroșani, de la nevoia creșterii capacităților de Internet pentru fiecare unitate școlară, asigurarea de tablete pentru elevi și până la siguranța acestora în școli, dar și protejarea acestora în afara orelor de curs și chiar în drumul de acasă la școală și retur.