Primarii Văii Jiului au convenit soluția pentru evitarea unei crize a deșeurilor

Home Administrație Primarii Văii Jiului au convenit soluția pentru evitarea unei crize a deșeurilor
Primarii Văii Jiului au convenit soluția pentru evitarea unei crize a deșeurilor

Așa cum era firesc să se întâmple, la masa dialogului diferendele privind situația creată de unele aspectele contractuale între autoritățile publice locale din Valea Jiului și compania Supercom, care gestionează serviciul de colectare selectivă a deșeurilor în cele 6 localități ale Văii Jiului, dar și la Bănița și Baru, și-au găsit soluționarea, astfel încât, în prag de iarnă, populația să nu se confrunte cu o criză a deșeurilor. În acest scop, marți, 27 octombrie 2020, a avut loc, la sediul Primăriei din Petroșani, o întâlnire a tuturor primarilor Văii Jiului cu noul Președinte al Consiliului județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

În urma acestei întâlniri, după cum informează primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, reprezentanții UAT-urilor din Zona 4 de colectare a deșeurilor din județul Hunedoara s-au angajat să emită, în cursul lunii noiembrie, hotărârile de Consiliu local necesare pentru punerea în aplicare a OUG 75. ”Toți primarii am semnat un document prin care ne obligăm să implementăm OUG 74. Între timp am primit informația că s-a luat legătura și cu cei de la Supercom, iar în urma discuției de marți de la Primăria Petroșani, firma a decis să continue activitatea până în data de 25 noiembrie 2020. Până atunci, noi trebuie să ne punem de acord cu toate aceste documente legate de echilibrarea contractului cu cei de la Supercom care fac colectarea deșeurilor din zona 4, zona Văii Jiului. Vestea bună este că în continuare gunoiul se va colecta peste tot în Valea Jiului, în ritm corespunzător. Cele 8 primării din zona 4 trebuie să dăm hotărârile de consiliu și să facem toate demersurile pentru echilibrarea contractului și aplicarea Ordonanței 74”, a explicat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Cu toate că aplicarea acestei măsuri conduce la creșterea cheltuielilor pe care UAT-urilor le vor avea pentru plata serviciilor de colectare, transport și depozitare a deșeurilor, acestea nu se vor regăsi, cel puțin deocamdată, în taxele de salubritate percepute de Primării de la populație.